U, de petitionaris
Dick nanninga 1978color

Eerbetoon voor Dick Nanninga in de Oosterparkwijk

395 ondertekeningen

Dick Nanninga is de enige Nederlandse voetballer die ooit een velddoelpunt maakte in een WK-finale. Nanninga is geboren en getogen in de Groningse Oosterparkwijk en speelde tot zijn 24e voor voetbalclub de Oosterparkers. Nanninga woonde met zijn ouders op Klaverpad 3 in het Blauwe Dorp.

Petitie

Wij

De petitie is opgezet door Tjeerd Van Dekken (Tweede Kamerlid, PvdA) en Sandra Beckerman (Fractievoorzitter Provinciale Staten, SP) en wordt ondersteund door vv Oosterparkers, Hans Nijland (directeur FC Groningen), Dick Heuvelman (sportjournalist) en Pieter de Hart (presentator RTVNoord).

 

constateren dat:

Dat er in de Oosterparkwijk nog geen eerbetoon voor Dick Nanninga is.

 

en verzoeken

Een eerbetoon (zoals een standbeeld, een school een straatnaam of een combinatie) op te richten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2017 
Petitionaris:
Eerbetoon voor Dick Nanninga 
Organisatie:
Sandra Beckerman en Tjeerd van Dekken 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

6 November Dick Nanninga middag Treslinghuis

Ter ondersteuning van de petitie organiseren wij op zondag 6 november in buurthuis het Treslinghuis in de Oosterparkwijk in Groningen een middag ter ere van Dick Nanning. Tijdens de middag spreekt schrijver Jeroen Siebelink over zijn biografie van de voetballer.

+Lees meer...

Zanger Meindert Talma speelt voor het eerst zijn lied over Nanninga en laat daarbij oude beelden zien. Ook is er veel ruimte om vragen te stellen en herinneringen op te halen. De middag wordt geleid door oud sportverslaggever Dick Heuvelman.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. De middag duurt van 15.00-17.30, het Treslinghuis is gelegen aan Klaprooslaan 120. Kom ook!

Om te zorgen dat het eerbetoon aan Dick Nanninga ook echt in de Oosterparkwijk komt hebben we meer steunbetuigingen nodig. Wilt u de oproep delen? (https://petities.nl/petitions/eerbetoon-voor-dick-nanninga-in-de-oosterparkwijk)

Groeten,

Namens de organisatoren: Tjeerd van Dekken (Tweede Kamerlid, PvdA), Sandra Beckerman (Fractievoorzitter Provinciale Staten, SP) en de ondersteuners: vv Oosterparkers, Hans Nijland (directeur FC Groningen), Dick Heuvelman (sportjournalist) en Pieter de Hart (presentator RTVNoord)

26-10-2016