You, the petitioner
20170514 160237 %28002%29

Eens Nederlander, altijd Nederlander

26,438 signatures

Nederlanders verliezen automatisch en direct hun Nederlanderschap als ze een andere nationaliteit aannemen, met slechts enkele beperkte uitzonderingen. Het kan zelfs verloren gaan als het paspoort te laat verlengd wordt. Deze regels moeten worden afgeschaft. Eens Nederlander, altijd Nederlander!

Petition

We

Nederlanders en familieleden, zowel in binnen- als buitenland, die de wet onrechtvaardig vinden,

 

establish that:

  • dat je nationaliteit een grondrecht is dat niet mag worden afgepakt zonder goede reden en een beroep op de rechter;

  • dat Nederlanders in het buitenland van grote culturele en economische meerwaarde zijn voor Nederland;

  • dat een tweede nationaliteit meestal om heel goede redenen wordt aangevraagd, bijv. vanwege baanzekerheid, het kopen van een huis, of Brexit,

 

and request

  1. dat de Rijkswet op het Nederlanderschap zodanig wordt aangepast, dat Nederlanders die een tweede nationaliteit aannemen of hun paspoort te laat verlengen hun Nederlanderschap niet verliezen;

  2. dat een praktische herstelregeling wordt ingevoerd voor oud-Nederlanders die in het verleden onvrijwillig het Nederlanderschap hebben verloren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-01-01 
Lead petitioner:
Nicole Wevers, Hedwig Hegtermans, Monique Hawkins, Eelco Keij, Jan Joosten 
Website:

History

Signatures

Updates

Grote verassing in het regeerakkoord!

Na de nogal negatieve reactie van Rutte op onze petitie en e-mail actie blijkt de druk toch geholpen te hebben: de dubbele nationaliteit stond in het regeerakkoord! En dat niet alleen, maar het ziet er naar uit dat de dubbele nationaliteit voor Nederlanders in het buitenland uitgebreidt wordt: 'Het kabinet bereidt in samenhang voorstellen voor ter modernisering van het nationaliteitsrecht. Het betreft een verruiming van de mogelijkheid van het bezit van meerdere nationaliteiten voor aankomende eerste generatie emigranten en immigranten.

+Read more...

Gelijktijdig komt er voor volgende generaties een verplicht keuzemoment dat daadwerkelijk leidt tot het behoud van niet meer dan één nationaliteit. '

Het is allemaal nog een beetje onduidelijk, dus blijf vooral onze petitie delen, en vul de enquete in (zie hieronder), vooral ook over het feit dat kinderen niet zouden hoeven kiezen als ze 18 zijn.

2017-10-11

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken wil uw mening horen!

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken wil graag horen van Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk over de Brexit ervaring tot nu toe. Er is een enquete opgezet, een prima kans om de dubbele nationaliteit nog weer aan de orde te brengen! De petitie vindt u hier..

2017-10-11

Dutch nationals taking UK citizenship 'will lose Netherlands passports'

Onze petitie is intussen ook al nieuws in het buitenland! Hier een artikel in de Engelse krant The Guardian .

2017-07-18