You, the petitioner
Hulpdiensten hebben zich daarna om de bestuurder ontfermd maar die overleed ter plaatse foto luciano de graaf

Een veilige Kanaal Zuid-Apeldoornseweg

3,647 signatures

Er gebeuren bijna wekelijks zware ongevallen op dit traject, vaak met dodelijke afloop vanwege de combinatie van bomen en het kanaal direct naast de weg. De weg is te smal voor groot verkeer, er zijn geen vangrails en ondanks de onoverzichtelijke situaties word er vaak gevaarlijk ingehaald.

foto: Luciano de Graaf

Petition

We

Verkeersdeelnemers en aanwonenden.

 

establish that:

  • Dat de Kanaal Zuid/Apeldoornseweg te smal is, onoverzichtelijk en dat het nodig is dat men tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen.
  • Afleiding/haast/gevaarlijk rijgedrag en onoplettendheid veroorzaken wekelijks zware ongevallen met vaak dodelijke afloop op dit traject.

 

and request

  • Het plaatsen van een vangrail langs het gehele kanaal aan de oostzijde waarbij ook de bomen worden afgeschermd, en daar waar bomen staan aan de westzijde.
  • Tevens dient de rijstrook breed genoeg gemaakt te worden zodat groot verkeer genoeg ruimte heeft om elkaar veilig te passeren, in plaats van op de ribbels naast het asfalt/de berm te moeten rijden.
  • Ook het onoverzichtelijke kruispunt thv de Voorsterweg moet verbeterd worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Apeldoorn 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-01 
Lead petitioner:
Matts vos 

History

Signatures

Updates

NRC: Langs ‘de dodenweg’ wachten omwonenden op de volgende klap

Kanaal Zuid’ loopt in flauwe bochten van Apeldoorn tot Dieren. Over het hele tracé zijn tientallen doden gevallen.

+Read more...

Een doodsklap klinkt anders, heel anders dan blikschade. Eerst het (...) lees verder

2021-05-09

Contact gezocht met nabestaanden/betrokkenen

Voor een item in Hart van Nederland over deze weg zoeken zij contact met nabestaanden van slachtoffers of mensen die zelf betrokken zijn geweest bij een ongeval op deze weg. Wilt u hieraan meewerken neem dan graag contact op met mij op 0641390036 (SVP via Whatsapp)..

2021-03-16

Motie raadsvergadering apeldoorn

De motie tot een grondig onderzoek om de verkeersveiligheid op dit traject te vergroten is unaniem aangenomen!

Het begin is er. Nu de vangrail nog.

Kleine aantekening:

PvdD eist dat er geen bomen gekapt gaan worden, hoe dan ook.

+Read more...

Bij deze nodig ik mevr. Moulijn van de PvdD dan ook graag uit om een ritje mee te rijden in de vrachtwagen, zodat zij zelf kan ervaren hoe bizar weinig ruimte er over blijft op bepaalde punten. Zoals aangegeven door een spreker: deze weg is niet ingericht conform de richtlijnen, de bomen zouden er eigenlijk niet eens mogen staan, en er zou sowieso een vangrail langs het water moeten staan.

2021-03-11