U, de petitionaris
Logo alle kleuren ijburg copy

Een veilig IJburg voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geloof of afkomst

1.038 ondertekeningen

Afgelopen week is Alexander Noordijk (dominee van De Binnenwaai en homoseksueel) bedreigd. Het is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurd is. Ons IJburg is rijk aan verscheidenheid qua afkomst, kleur, (on)zichtbare beperking, seksuele voorkeur, genderidentiteit en levensbeschouwing. Onze verschillen mogen geen reden zijn voor discriminatie, bedreigingen of geweld. Wij accepteren dit niet meer! Wij staan op voor een veilig IJburg voor iedereen!

Petitie

Wij

bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties op IJburg,

 

constateren dat:

  • dat IJburg, met inmiddels 24.000 inwoners, een buurt is waar het niet meer voor iedereen veilig is. Waar spanningen zijn.
  • Er zijn bewoners die worden uitgescholden en/of bedreigd vanwege hun seksuele voorkeur, geloof of afkomst.
  • Het is noodzakelijk om samen een vuist te maken. Samen afstand te nemen van dit geweld en alle vormen van geweld, discriminatie en bedreigingen. Samen te werken aan de verbinding van alle bewoners van IJburg. Zodat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. Samen zijn wij IJburg!

 

en verzoeken

het voortouw te nemen voor een veilig IJburg.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Organisatie:
Alle Kleuren Oost - Alle Kleuren IJburg 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Samen IJburg op 3 mei - Dag van de Empathie - Aanbieden petitie

Op zondag 14 februari, de dag van de liefde, opende wij deze petitie en op maandag 3 mei, de dag van de empathie, sluiten wij de petitie door hem aan te bieden aan de Gemeente Amsterdam en de bewoners van IJburg. De dag van empathie vieren wij op IJburg met een dialoogwandeling (we wandelen in tweetallen) die start om 11 uur bij de Regenboogbank op het Joris Ivensplein.

+Lees meer...

Na de wandeling kun je een bijdrage leveren aan het empathie kunstwerk dat wij samen gaan maken en/of even iets drinken. Om half 1 zal de petitie 'Een veilig IJburg voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geloof of afkomst' worden overhandigd aan Maarten Poorter, Stadsdeelvoorzitter Gemeente Amsterdam en aan een paar bewoners van IJburg. Pieter Stroop, dichter op IJburg, zal hierna nog een mooi gedicht over empathie op IJburg voordragen.

Wil je mee met de dialoogwandeling meld je dan aan via: https://bit.ly/3sQ4Y3O

Sowieso bedankt voor het ondertekenen van de petitie.

Samen zijn we IJburg!

27.04.2021