U, de petitionaris
12687997 10205771613271929 5301870951970392290 n

Een duurzame geluidswal A12

172 ondertekeningen

Op de Ring Utrecht komt veel doorgaand en regionaal verkeer samen. Om de files op te lossen legt de overheid extra rijstroken aan. Aan de luchtkwaliteit wordt niets gedaan. Dat terwijl er wel degelijk innovatieve mogelijkheden zijn hiertoe.

Petitie

Wij

omwonenden van de parallelbanen A12 waar een extra rijstrook wordt gebouwd met als doel minder files

 

constateren

dat dit leidt tot verslechtering van de luchtkwaliteit. Dat terwijl fijnstof één van de meest schadelijke stoffen is die luchtverontreiniging veroorzaken. Fijnstof draagt bij aan het ontstaan van hart- en longziekten, acute en chronische bronchitis, en astma. Jaarlijks overlijden enkele duizenden mensen eerder door fijnstof. Luchtvervuiling veroorzaakt daarnaast economische schade van zo'n 4 miljard euro, volgens onderzoeksbureau CE Delft.

 

en verzoeken

u om bij de bouw van de geluidswal het door de TU Eindhoven ontwikkelde beton dat fijnstof uit de lucht afbreekt te gebruiken. Dit is gemaakt van restmateriaal uit afvalverbrandingsovens, gecombineerd met glasschreven en filtert fijnstof uit de lucht dankzij een luchtzuiverend mineraal. Dit levert naast milieu winst een economische besparing op. Win win dus.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
16-05-2016 
Petitionaris:
Christine Kuiper 
Organisatie:
Wijkbewoner Hoograven 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen