U, de petitionaris
Ja ma  goux23dnks unsplash

Een btw-verlaging op groente en fruit

2.133 ondertekeningen

Supermarktketen Dirk van den Broek van den Broek start een petitie als 'burgerinitiatief' om btw-verlaging op groente en fruit af te dwingen. Volgens de supermarkt is de tijd er rijp voor omdat de prijzen van gezonder producten de afgelopen jaren harder zijn gestegen dan de prijzen van ongezonde producten. #detijdisrijp

Teken hier voor dezelfde petitie, maar zonder je adres en geboortedatum aan de supermarkt te hoeven geven! Want als burgerinitiatief kan het niet volgens de regels van het parlement.

Petitie

Wij

consumenten

 

constateren dat:

  • de belasting op groente en fruit is momenteel 9%;
  • de recente belastingverhoging, waarbij het btw-tarief op voedingsmiddelen is verhoogd, werkt averechts om een gezonde levensstandaard te stimuleren;
  • "Mensen maken keuzes voor gezondere voeding met hun hart en hoofd, maar zeker ook met hun portemonnee", aldus Marcel Huizing.

 

en verzoeken

de belasting op groente en fruit van 9% naar 6% te verlagen in combinatie met een belasting op suiker verwerkt in consumentenproducten (want een 'suikertaks' werkt).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-05-2021 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen