You, the petitioner
Ja ma  goux23dnks unsplash

Een btw-verlaging op groente en fruit

2,133 signatures

Supermarktketen Dirk van den Broek van den Broek start een petitie als 'burgerinitiatief' om btw-verlaging op groente en fruit af te dwingen. Volgens de supermarkt is de tijd er rijp voor omdat de prijzen van gezonder producten de afgelopen jaren harder zijn gestegen dan de prijzen van ongezonde producten. #detijdisrijp

Teken hier voor dezelfde petitie, maar zonder je adres en geboortedatum aan de supermarkt te hoeven geven! Want als burgerinitiatief kan het niet volgens de regels van het parlement.

Petition

We

consumenten

 

establish that:

  • de belasting op groente en fruit is momenteel 9%;
  • de recente belastingverhoging, waarbij het btw-tarief op voedingsmiddelen is verhoogd, werkt averechts om een gezonde levensstandaard te stimuleren;
  • "Mensen maken keuzes voor gezondere voeding met hun hart en hoofd, maar zeker ook met hun portemonnee", aldus Marcel Huizing.

 

and request

de belasting op groente en fruit van 9% naar 6% te verlagen in combinatie met een belasting op suiker verwerkt in consumentenproducten (want een 'suikertaks' werkt).

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-05-27 
Lead petitioner:
ReindeR Rustema 
Website:

History

Signatures