You, the petitioner

Dynamische disciplines moeten blijven

10,150 signatures

De petitie is afgehandeld. Staatssecretaris Teeven heeft een bespreking met de KNSA, NPSA en APS gehad. Op 19 juni 2012 aan de Tweede Kamer: "Belang van dit overleg werd onderstreept door een petitie die hiertoe opriep en welke door bijna 10 000 mensen is ondertekend." Door die bespreking is een verbod op dynamische disciplines niet meer nodig. Zie nieuwsbericht in de marge naast de petitie.

Petition

We

sportschutters, leden van de 714 schietverenigingen en 40000+ KNSA leden

 

establish that:

dat minister Opstelten morgen of overmorgen een bericht zal sturen aan de Tweede Kamer waarin hij aangeeft dat hij voornemens is de dynamische disciplines zoals o.a. beoefend door NPSA en APS te verbieden. Dit ondanks het standpunt van de KNSA dat zij geen bezwaar hebben tegen dynamische disciplines, mits goed gereguleerd zoals bij de NPSA.

Hiermee worden ruim 1000 sporters ten onrechte gestraft!

 

and request

alle sportschutters om verenigd te ondertekenen zodat ons grieven gehoord kan worden.

Wij verzoeken de minister zijn besluiten te herzien danwel de dialoog met ons op te zoeken. Wij zijn van mening dat de minister niet voldoende juiste kennis bezit om een dusdanig besluit te kunnen maken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2012-06-29 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Sasa Miljkovic 

History

Signatures

Updates

Brief van de Staatssecretaris aan de Tweede Kamer: verbod op dynamische schietsport niet meer nodig

De staatsecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven, schreef op 19 juni 2012 in een brief aan de Tweede Kamer: Naar aanleiding van zowel de toezegging aan uw Kamer, als het verzoek van de KNSA, heeft op 19 april een bespreking met de KNSA, NPSA en APS plaatsgevonden. Belang van dit overleg werd onderstreept door een petitie die hiertoe opriep en welke door bijna 10 000 mensen is ondertekend. Verder in de brief, als belangrijkste passage: Door deze aanvullende regulering bestaat geen aanleiding meer de beoefening van de dynamische schietsportdisciplines, noch de daarbij behorende wapens, te verbieden.

+Read more...

De extra eisen zullen in onderling overleg met de KNSA, NPSA en APS nader worden uitgewerkt.  

33 033 Wapen- en munitiebezit Nr. 8 Brief van de Staatssecretaris aan de Tweede Kamer
2012-07-15