U, de petitionaris
Afval scheiding

Duocontainer rest/GFT 1x in de 2 weken geleegd

1.612 ondertekeningen

Vanaf 1 juli 2016 wordt uw duo container rest/GFT 1x in de 2 weken geleegd.

Deze bezuiniging heeft natuurlijk een opzet, dat de inwoners van gemeente Tilburg straks bij mogen betalen voor wekelijkse ophaal. Die bijbetaling noemt men een DIFTAR 5-7 euro per leging van één container.

Petitie

Wij

Inwoners van de gemeente Tilburg zijn tegen deze afval ophaal wijziging.

 

constateren dat:

De gemeente Tilburg heeft besloten om de DUO container om de week te legen. Wij willen niet terug naar Middeleeuwse toestanden of een rattenplaag. Er zit natuurlijk een vooropgezet idee achter. Dat is om in de toekomst een Diftar tarief in te voeren. Elke burger mag dan een bedrag betalen van 5-7 euro per container leging. Een kleine rekensom per leging van een container 5 x 52 = 260 of meer! bovenop de kosten die elke burger al heeft.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeente Tilburg met klem de DUO containers wekelijks te blijven legen. Geen Middeleeuwse praktijken met ongedierte en zeker geen Diftar tarief voor de ophaaldiensten.

Als de gemeente Tilburg het juist wenst te doen moeten zij meer scheiding bakken aanbieden zonder Diftar. Met het oog op een schoon Milieu niet om financieel belang.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tilburg 
Petitieloket:
Einddatum:
13-10-2016 
Organisatie:
Inwoners gemeente Tilburg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen