You, the petitioner

Drank kopen en drinken terug naar 16

2 signatures

Onze oproep is om de onuitvoerbare wet alcoholleeftijd 18 jaar en ouder weer terug te brengen naar de oude situatie van 16 jaar. Inmiddels is gebleken dat de nieuwe wet een averechts effect heeft en dat jongeren van 16 en 17 jaar zich massaal op illegale wijze van drank voorzien.

Petition

We

Ouders, jongeren, horeca-ondernemers, gemeenten, politie, BOA's

 

observe

  • Door de nieuwe alcoholwet is het drankmisbruik onder jongeren alleen maar toegenomen omdat dit op ongecontroleerde plaatsen gebeurt (thuis, keet, etc.)
  • Dit is goedkoper dan in de horeca en nodigt uit om veel te drinken.
  • Aangezien er ook geen enkel draagvlak bij de ouders is voor de nieuwe wetgeving is de wet kansloos.
  • Gemeenten kunnen de handhaving niet aan door gebrek aan budget en mankracht, maar dragen wel de onmogelijke verantwoordelijkheid.

 

and request

om de wet terug te draaien naar de oude situatie. Geen alcohol onder de 16 jaar en dit eventueel (indien uitvoerbaar zoals in de USA) ook thuis en waar dan ook strafbaar te maken. Hierdoor ontstaat draagvlak bij de ouders(opvoeders) en zal het gewenste resultaat minder alcoholgebruik onder jongeren wel een kans van slagen hebben.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-04-13 
Lead petitioner:
Sam Weenk 
Website:

History

Signatures