U, de petitionaris
Freestyle2

Diabeten moeten glucose kunnen meten zonder vingerprikken

1.765 ondertekeningen

Mensen met diabetes leven met dagelijkse "stekeligheden". Zij moeten meerdere malen per dag in hun vinger prikken om hun bloedglucose te meten. Voor velen een ramp en voor sommigen zelfs onmogelijk. Met Freestyle Libre komt hier voorgoed een eind aan. Samen kunnen wij minister Schippers overtuigen!

Petitie

Wij

diabetes patiënten en hun partners en familieleden

 

constateren

dat het leven van diabeten extra moeilijk, pijnlijk en zwaar wordt gemaakt omdat diabeten meermalen per dag d.m.v. een vingerprik hun bloedglucose moeten meten. Een pijnlijke handeling, meerder keren per dag. Een handeling welke op de lange duur zelfs zenuwbeschadiging oplevert. Het nieuwe apparaat, de Freestyle Libre, maakt vingerprikken overbodig. Je leven wordt een stuk leuker en een beter regulatie zorgt voor minder zorgkosten!

 

en verzoeken

daarom vragen alle diabeten (denk ook aan alle kinderen met diabetes), hun partner en familieleden om de Freestyle Libre, die inmiddels door vele diabeten naar volle tevredenheid gebruikt wordt, op te nemen in het basispakket van de zorgkostenverzekering. Maak het leven van een diabeet weer prettiger en leefbaar... Geef diabeten hun leven terug! En houd complicaties en zorgkosten beheersbaar!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
11-03-2017 
Petitionaris:
Helma de Baaij 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Antwoord op petitie van minister over Freestyle Libre

Antwoord van minister Bruins op een vergelijkbare petitie elders:

"Op 7 december jongstleden heeft u mij verzocht om een reactie op de petitie over de vergoeding van de Freestyle Libre. De Freestyle Libre is een Flash Glucose Monitoring (FGM) systeem van fabrikant Abbott waarmee diabetes patiënten zonder bloedprikken hun glucosegehalte kunnen meten. Op dit moment wordt de Freestyle Libre door zorgverzekeraars niet vergoed omdat volgens het Zorginstituut Nederland Flash Glucose Monitoring niet tot de verzekerde zorg behoort. Het Zorginstituut is van mening dat nog onvoldoende bewezen is dat Flash Glucose Monitoring aan de stand van wetenschap en praktijk voldoet. De Rondetafel diabetes houdt zich momenteel bezig met de vergoedings- vraag rondom Flash Glucose Monitoring.

+Lees meer...

Men verwacht dat in het voorjaar 2018 duidelijk wordt voor welke diabetespatiënten en onder welke voorwaarden Flash Glucose Monitoring voor vergoeding in aanmerking komt. Indien dit ertoe leidt dat het Zorginstituut hun standpunt aanpast, kunnen Flash Monitoring systemen zoals de Freestyle Libre door zorgverzekeraars uit het basispakket worden vergoed. De Rondetafel diabetes is een samenwerkingsverband van het Zorgin- stituut, de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF), Diabetesvereniging Nederland (DVN), Stichting BIDON en zorgverleners, zorgverzekeraars, industrie en overheid. Zodra het Zorginstituut met een actueel standpunt over de Flash Glucose monitoring komt, zal ik uw kamer daarover informeren."

11-01-2018