You, the petitioner
Nos logo d 01

Democratisch gekozen hoofdredacteur bij de NOS

2,637 signatures

De invloed van de media op de publieke opinie en daarmee de politiek is onmiskenbaar groot. De NOS is als staatsmedium leidend hierin, als meest erkende bron van neutraal en betrouwbaar nieuws heeft de NOS een dominerende rol in het gehele medialandschap, maar wie bestuurt dit eigenlijk?

Jouw ondertekening laat zien dat jij voor transparantie en vernieuwing bent.

#ikwiltransparantie #ikwilvernieuwing

Petition

We

de burgers van Nederland

 

observe

dat een ongekozen ambtenaar (de NOS hoofdredacteur in dit geval) in vele opzichten meer macht heeft dan gekozen politici. Dit is eigenlijk niet te filmen in een land dat democratisch wilt zijn.

 

and request

een democratisch gekozen hoofdredacteur bij de NOS, als begin van de vernieuwing in ons medialandschap voor veelzijdig, onafhankelijk en eerlijk nieuws volgens de journalistieke code.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-01-01 
Lead petitioner:
Ferdinand van der Neut 
Organisation:
ABC (Algemeen Burger Collectief) 
Website:

History

Signatures

Updates

De NOS petitie staat live!

Goedemorgen iedereen, vanmorgen om 5:55 op 5-10-2020 is de NOS petitie live gegaan. Vandaag is ook weer de Dag van Media-Alarm, en straks zal na het luchtalarm deze petitie kenbaar gemaakt worden op het Mediapark in Hilversum.

Met oud en nieuw zal deze petitie aflopen, als knipoog naar het vernieuwende van dit voorstel.

+Read more...

We mogen het oude achter ons gaan laten en het nieuwe gaan omarmen.

Fijne dag iedereen, en bedankt voor het ondertekenen en doorsturen van de NOS petitie.

Namens ABC en de vele anderen die vinden dat de Nederlandse media haar journalistieke taak verzuimt heeft de afgelopen periode.

2020-10-05