You, the petitioner
Media xll 6286730

Decriminaliseer het kleinschalig kweken van cannabis

7,482 signatures

Cannabis is steeds vaker een beter en gezonder alternatief voor meer dan 700 aandoeningen waaronder, MS, Kanker, Epilepsie, Chronische pijn en nog honderden andere aandoeningen. De opties om aan cannabis te komen als medicinaal cannabis gebruiker zijn schaars, ofwel via de huisarts die je een verklaring kan geven om medicinale cannabis te kunnen kopen, of de cannabis kopen in een coffeeshop. De prijzen van cannabis, zelfs als je een verklaring van de huisarts hebt gekregen, liggen veel te hoog, en zelfs als je al een vergoeding kan krijgen van de zorgverzekeraar, betaal je uiteindelijk nog steeds de bedragen die je in de coffeeshop ook betaald. Het bedrijf Bedrocan dat de medicinale cannabis levert, heeft overigens maar 4 verschillende soorten cannabis die je kan gebruiken als je via deze weg aan je medicinale cannabis moet komen. Daarbij komt ook nog dat iedere cannabis soort zijn eigen uitwerking en geneeskracht heeft waardoor het bijna een loterij is om als medicinaal gebruiker nou net het meeste baat te hebben bij 1 van die 4 soorten cannabis van dit bedrijf. Een andere weg die je zou kunnen bewandelen om aan medicinale cannabis te raken, is het zelf kweken van de plant. Op zich natuurlijk een veel beter alternatief, een medicinale gebruiker kan dan steeds de zelfde soort cannabis kweken waarvan hij weet dat hij er baat bij heeft. Er zou ook ruimte moeten zijn voor de medicinale gebruiker om ook andere soorten te laten groeien, om te kunnen testen of deze misschien een nog betere werking voor hem/haar zou hebben. Maar het is zeker net zo belangrijk dat de medicinale gebruiker weet hoe de cannabis is gekweekt en met welke stoffen er is gewerkt bij bestrijding van ongedierte en of de wiet wel goed gespoeld is zodat er geen voedingsresten in het eindproduct zit. Helaas denken politie en justitie daar heel anders over. Een feit is dat het kweken van cannabis niet onveiliger is dan het onder kunstlicht kweken van tomaten of peperplanten, sterker nog het maakt helemaal niet uit, de zelfde apparatuur word hier voor gebruikt met uitzondering van de filters. Een technisch goedgekeurde installatie, met 1 of 2 lampen om het kweken van cannabis mogelijk te maken voor eigen gebruik zou een goede oplossing zijn.

Petition

We

De medicinale gebruikers, recreatieve gebruikers, en volwassenen

 

establish that:

Dat de aanpak van hennepteelt voor medicinaal of recreatief gebruik gaat nu veel te ver en dat daar snel verandering in moet komen. Patiƫnten die baat hebben bij het gebruik van, en volwassenen die recreatief gebruik maken van cannabis zouden niet meer aangepakt moeten worden omdat ze zelfvoorzienend willen zijn. Het is een hele slechte en kwalijke zaak dat hele gezinnen op straat worden gezet omdat iemand in het gezin beter in de maatschappij kan functioneren door het gebruik van cannabis, en het uit gezondheidsoverweging, zelf in kleine hoeveelheden, cannabis wil gaan telen. Grote kwekerijen midden in de woonwijken zorgen regelmatig voor problemen en dat hier streng tegen wordt opgetreden kunnen wij ons helemaal in vinden.
Door de mensen de mogelijkheid te geven hun eigen cannabis te kweken, met 1 of 2 lampen in een goed gekeurde kast zorg je er ook voor dat deze mensen niet meer in de criminele sfeer hun medicatie of genotsmiddel hoeven te kopen en op deze manier verdienen de criminelen al niet meer op deze groep cannabis gebruikers. De kleinschalige kweek van cannabis moet daarom gelegaliseerd worden als het om eigen gebruik gaat, uiteraard moet dit wel in een veilige omgeving gebeuren, want de veiligheid van deze mensen maar vooral ook van de hele omgeving moet altijd voorop staan. Pak de kleinschalige cannabis teelt, die dient voor zowel medicinaal als recreatief gebruik niet meer aan! Met kleinschalig bedoelen wij dat er duidelijke regels komen met wat er onder kleinschalig zou vallen, en dat het ten alle tijden in een goedgekeurde installatie zal plaatsvinden. We zouden naar het Moorlag arrest kunnen kijken. In het gedoogbeleid wordt gesproken over het bezitten van maximaal 30 gram wiet of hasj, als ook het bezitten van maximaal 5 planten. Alles wat hieronder valt zal niet strafrechtelijk vervolgd worden, maar bij het kweken van eigen cannabis zou de eigen voorraad ook verruimd moeten worden. De woningcorporaties zullen er te vaak alles aan doen om iemand die minder dan 5 planten in zijn/haar bezit had/heeft toch uit hun woning te zetten. In veel van dit soort situaties gaat het om het kleinschalig kweken van een medicijn of om het kleinschalig kweken van cannabis voor recreatief gebruik, zonder dat er gevaar is voor omwonende, of dat er sprake is van schade aan het gehuurde.

 

and request

Wij verzoeken dan ook dat de wet binnen het gedoogbeleid aangepast wordt zodat onnodige huisuitzettingen verleden tijd zijn, en we zonder risico van huisuitzetting een cannabis plantje kunnen kweken. Ook willen wij dat er een door de overheid erkend keurmerk voor kweekinstallaties komt. Wij denken daarbij vooral aan een brandveilige kast, die aangepast is aan de behoeftes van de persoon die er gebruik van maakt. Binnen kweek is in Nederland noodzakelijk aangezien we hier een te wisselend klimaat hebben om cannabis buiten goed te laten afbloeien.
Na een goedgekeurde kweekinstallatie, is het voor de persoon die er gebruik van maakt dan mogelijk om zelfvoorzienend te kunnen kweken, en er zeker van te zijn dat hij/zij van de juiste soort cannabis gebruik kan maken. Wij willen ook dat de nieuwe wet die sinds 1 maart 2015 is ingegaan zal worden aangepast om het kopen van producten voor kleinschalige medicinale en recreatieve teelt mogelijk te maken. Veel Zogenoemde growshops zijn door deze nieuwe wet in het nauw gedreven, en ook in dit geval zal de illegale zwarte markt in het gat springen. Dit levert niet alleen minder geld op voor de staat, maar komen mensen ook in aanraking met criminelen die ook andere diensten aan bieden, of de medicinale gebruiker kunnen aanzetten tot een grotere plantage dan die de persoon in eerste instantie van plan was op te zetten. Door de verkoop van producten voor de kleinschalige teelt toe te staan, zullen die problemen weg worden genomen en kan een medicinaal gebruiker rustig en veilig zijn of haar medicijn kweken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Petition desk:
Closing date:
2017-08-01 
Lead petitioner:
Casto 
Organisation:
medicinale en recreatieve cannabis gebruikers 

History

Signatures