U, de petitionaris
Ziekte van lyme niet altijd herkennen rode ring

De ziekte van Lyme moet (h)erkend en vergoed worden

278 ondertekeningen

JAARLIJKS lopen ongeveer 25.000 mensen de ziekte van Lyme op, maar doordat artsen de ziekte niet (h)erkennen en de Nederlandse manier van testen niet waterdicht is, lopen daarvan 2000 mensen rond die zieker worden en hun heil in het buitenland zoeken. Als ze daar positief testen wordt alsnog niks vergoed!

Petitie

Wij

Patiënten met de ziekte van Lyme en betrokkenen

 

constateren

  • Dat de (h)erkenning en het testen van de ziekte van Lyme in Nederland niet voldoende zijn en dat mensen vaak hun heil zoeken in het buitenland.
  • Als zij hier eenmaal toch positief testen worden deze onderzoeken en vervolgbehandelingen niet vergoed, omdat het op eigen innitiatief is gedaan.
  • Veel patiënten zijn jarenlang/levenslang ziek en betalen zich scheel doordat de gezondheidszorg in Nederland deze mensen negeert.

Dit MOET veranderen!

 

en verzoeken

  • Wij willen dat artsen beter worden opgeleid over de ziekte en dat zij mensen met (pijn)klachten serieuzer nemen en niet wegsturen met "het zit tussen de oren".

  • En als patiënten in het buitenland alsnog positief getest worden, de testen en behandelingen hiervoor alsnog vergoed worden door de Nederlandse zorgverzekeraars.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11.07.2016 
Petitionaris:
Shanna van Daalen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen