You, the petitioner

De winkeltijdenwet moet flexibeler worden!

51 signatures

De huidige winkeltijdenwet is vastgelegd in 1996. Deze wetgeving is toendertijd ruimer vastgelegd om meer flexibiliteit voor openingstijden van winkels te geven. Toch zijn en blijven de openingstijden van winkels erg restrictief. Het is wettelijk verboden voor winkels om op zondagen, feestdagen, en voor 06.00 's ochtends, en na 22.00 's avonds open te zijn, met uitzondering van een aantal situaties, bijvoorbeeld koopzondagen. Hier moet verandering in komen.

Petition

We

ondergetekende organisaties en personen,

 

observe

dat het volgens de winkeltijdenwet verboden is voor winkels om op zondagen, feestdagen, voor 06.00 's ochtends en na 22.00 's avonds open te zijn, met uitzondering van een aantal situaties zoals koopzondagen.

Hier moet verandering in komen, zodat men, ook op een zondag, basisbehoeftes kan vervullen en dat winkels het recht hebben om zelf te bepalen wanneer ze open willen zijn.

 

and request

de regering om de Nederlandse winkeltijdenwet te reviseren en vooruit te kijken naar de bevordering van ons land, de vrijheid van winkeliers en als de mogelijkheid voor economische vooruitgang.

Er is erg veel animo voor ruimere winkeltijden; ook in het buitenland ziet men steeds vaker dat de openingstijden ruimer worden en er 'Convenience Stores' opduiken. Nederland moet hier niet op achter lopen - het biedt grotere mogelijkheden voor economische groei en omzetstijging van winkels. Tevens geeft het de werkende persoon meer vrijheid om hun eigen tijd in te delen, en minder gebonden te zijn aan (huidige) winkeltijden.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Petition desk:
Closing date:
11-11-2008 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Paul Farla 
Organisation:
ondergetekende organisaties en personen, 
Website:

History

Signatures

K. Smit
Sappemeer
Wil ook wel eens op zondag boodschappen doen. Als je naar de kerk ofzo wilt kun je dat ook roostertechnisch regelen. IIG ALLE SUPERMARKTEN OPEN!
almost 8 years
R. v Enckevort
Den Haag
ondernemer
almost 8 years
Anonymous
almost 8 years
Bart van de Hulsbeek
Utrecht
Communicatiestrateeg
almost 8 years
Daniel Hartkamp
Amstelveen
almost 8 years
Anonymous
almost 8 years
E. Leummens
Hellevoetsluis
almost 8 years
ERDEM
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
almost 8 years
Anonymous
almost 8 years
Godert Jan van Manen
Veenendaal
almost 8 years
EDDIE BIJMA
GRONINGEN
almost 8 years
M. Soliman
Den Helder
ICT
almost 8 years

Updates

No news about this petition yet.