U, de petitionaris

De winkeltijdenwet moet flexibeler worden!

51 ondertekeningen

De huidige winkeltijdenwet is vastgelegd in 1996. Deze wetgeving is toendertijd ruimer vastgelegd om meer flexibiliteit voor openingstijden van winkels te geven. Toch zijn en blijven de openingstijden van winkels erg restrictief. Het is wettelijk verboden voor winkels om op zondagen, feestdagen, en voor 06.00 's ochtends, en na 22.00 's avonds open te zijn, met uitzondering van een aantal situaties, bijvoorbeeld koopzondagen. Hier moet verandering in komen.

Petitie

Wij

ondergetekende organisaties en personen,

 

constateren

dat het volgens de winkeltijdenwet verboden is voor winkels om op zondagen, feestdagen, voor 06.00 's ochtends en na 22.00 's avonds open te zijn, met uitzondering van een aantal situaties zoals koopzondagen.

Hier moet verandering in komen, zodat men, ook op een zondag, basisbehoeftes kan vervullen en dat winkels het recht hebben om zelf te bepalen wanneer ze open willen zijn.

 

en verzoeken

de regering om de Nederlandse winkeltijdenwet te reviseren en vooruit te kijken naar de bevordering van ons land, de vrijheid van winkeliers en als de mogelijkheid voor economische vooruitgang.

Er is erg veel animo voor ruimere winkeltijden; ook in het buitenland ziet men steeds vaker dat de openingstijden ruimer worden en er 'Convenience Stores' opduiken. Nederland moet hier niet op achter lopen - het biedt grotere mogelijkheden voor economische groei en omzetstijging van winkels. Tevens geeft het de werkende persoon meer vrijheid om hun eigen tijd in te delen, en minder gebonden te zijn aan (huidige) winkeltijden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
11-11-2008 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Paul Farla 
Organisatie:
ondergetekende organisaties en personen, 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

K. Smit
Sappemeer
Wil ook wel eens op zondag boodschappen doen. Als je naar de kerk ofzo wilt kun je dat ook roostertechnisch regelen. IIG ALLE SUPERMARKTEN OPEN!
ongeveer 8 jaar
R. v Enckevort
Den Haag
ondernemer
ongeveer 8 jaar
Anoniem
ongeveer 8 jaar
Bart van de Hulsbeek
Utrecht
Communicatiestrateeg
ongeveer 8 jaar
Daniel Hartkamp
Amstelveen
ongeveer 8 jaar
Anoniem
ongeveer 8 jaar
E. Leummens
Hellevoetsluis
ongeveer 8 jaar
ERDEM
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
ongeveer 8 jaar
Anoniem
ongeveer 8 jaar
Godert Jan van Manen
Veenendaal
ongeveer 8 jaar
EDDIE BIJMA
GRONINGEN
ongeveer 8 jaar
M. Soliman
Den Helder
ICT
meer dan 8 jaar

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.