U, de petitionaris
Screen shot 2015 11 08 at 19.45.49

De Westerscheldetunnel tolvrij voor iedereen

19.393 ondertekeningen

Rond het burgerinitiatief 'Westerscheldetunnel tolvrij' is een politieke patstelling ontstaan. Dat stellen de initatiefnemers. Volgens hen is in de Tweede Kamer een anti-stemming ontstaan uit wrevel over de PVV. Die kwam tijdens een debat over krimpregio's op de proppen met een motie voor een kostenloze tunnel. Lees hier het volledige artikel van Omroep Zeeland

Petitie

Wij

De inwoners van Zeeuws-Vlaanderen.

 

constateren

TOL vrije doorgang voor alle inwoners van Zeeuws-Vlaanderen. De alternatieven zijn het beperkte en niet functionerende OV of omrijden via Antwerpen er is geen behoorlijk alternatief dus.

 

en verzoeken

een TOL vrije tunnel voor alle Zeeuwen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-04-2016 
Antwoord verwacht:
06-05-2016 
Status:
Ingetrokken 
Organisatie:
De Westerscheldetunnel tolvrij voor iedereen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

'Patstelling rond burgerinitiatief tolvrije tunnel'

MIDDELBURG - Rond het burgerinitiatief 'Westerscheldetunnel tolvrij' is een politieke patstelling ontstaan. Dat stellen de initatiefnemers.

+Lees meer...

Volgens hen is in de Tweede Kamer een anti-stemming ontstaan uit wrevel over de PVV. Die kwam tijdens een debat over krimpregio's op de proppen met een motie voor een kostenloze tunnel.

Anti-PVV-sentiment Volgens initiatiefnemer Marc Perquin en wethouder Cees Liefting van Terneuzen heeft de afwijzing van die motie niets te maken met de inhoud ervan, maar alles met politiek wangedrag. De kamerleden zouden zich laten leiden door anti PVV-sentiment. Ze noemen dat ten opzichte van alle mensen die de petitie al tekenden 'respectloos'.

Handtekeningen De initiefnemers melden nu nog gemotiveerder te zijn om voor 1 april 40.000 handtekeningen op te halen, en daarmee een debat in de Kamer af te dwingen. Ze gaan er vanuit dat het dan een eerlijk debat zal zijn. De teller staat nu op ongeveer 20.000 steunbetuigingen. laatste keer aangepast: do 18-02-2016, 06:36

21-02-2016

(PZC) Petitie 'Westerscheldetunnel tolvrij' razend populair

NIEUWVLIET - De petitie 'Westerscheldetunnel tolvrij', dinsdag online gezet door Mark Perquin uit Nieuwvliet, heeft in twee dagen tijd ruim vierduizend ondertekeningen opgeleverd. De petitionaris wil zijn nek uitsteken voor een vrije doortocht voor alle betalende pendelaars aan weerszijden van de tunnel. De petitie, met daarbij de namen van de ondertekenaars, zal Perquin in februari aanbieden aan NV Westerscheldetunnel, de provincie en de Tweede Kamer. Vrij bewegen Perquin is de petitie gestart omdat er geen behoorlijk alternatief is voor het vrij bewegen door Zeeland en omdat steeds vaker tol juist wordt afgeschaft.

+Lees meer...

Perquin wil benadrukken dat hij de petitie niet is gestart voor zichzelf, maar echt voor alle forenzen, met of zonder T-tag, uit Zeeland of daarbuiten, particulier of bedrijfsmatig. De petitie was in eerste instantie opgezet om te pleiten voor een tolvrije doorgang voor Zeeuws-Vlamingen, maar zodra Perquin het verzoekschrift had aangemaakt en de link van de site had gedeeld via Facebook, stroomden er ondertekeningen binnen van sympathisanten uit de rest van Zeeland en zelfs daarbuiten. Perquin paste daarom woensdag de tekst van het verzoekschrift, binnen de regels van de Stichting Petities, aan. De lat ligt nu hoger: een verzoekschrift voor een vrije doorgang voor alle gebruikers.    

Westerscheldetunnel tolvrij voor iedereen
08-11-2015