You, the petitioner
Zonsondergang 5916

De veerverbinding Hooikade Dordrecht – Veerplein Zwijndrecht moet blijven

6,368 signatures

Tot onze verbijstering is de veerverbinding Hooikade Dordrecht -- Veerplein Zwijndrecht met ingang van 1 januari 2022 vervallen, zonder enige communicatie vooraf. Het veer vaart volgens de nieuwe dienstregeling alleen nog in het zomerseizoen. Wij vinden dit een ongewenste ontwikkeling. Het besluit om van oktober tot april het veer uit de vaart te nemen moet worden heroverwogen. Met name in de periode oktober tot april is er meer schoolverkeer dan in de zomerperiode.

Petition

We

Bewoners van Dordrecht, Zwijndrecht en de regio zijn blij met de goede en snelle veerverbinding die er al vele jaren is tussen Zwijndrecht Veerplein en Dordrecht Hooikade.

 

observe

  • Dat het veer voor mensen zonder auto, waaronder scholieren, een onmisbare verbinding is voor het bereiken van scholen, familie, winkels, ziekenhuis, kerk en andere voorzieningen;
  • Dat het veer zorgt voor een betere bereikbaarheid van de winkels én voor minder autoverkeer naar en in de binnenstad;
  • Dat andere vormen van openbaar vervoer naar en in dit deel van de stad ontbreken;
  • Dat niemand geïnformeerd is over het verdwijnen van deze veerdienst, zodat we als buurtbewoners dagelijks vele mensen voor het gesloten hek zien staan;
  • Dat de veerdiensten (waaronder ook deze) passen in het duurzaamheidsbeleid van de gemeenten en provincie,

 

and request

De gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht en de Provincie Zuid-Holland het beleid te heroverwegen, zodat de verbinding Hooikade Dordrecht – Veerplein Zwijndrecht in de vaart blijft, ook in de wintermaanden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Regio 
Petition desk:
Lead petitioner:
Gerda Bosdriesz 
Organisation:
Buurtbewoners Hooikade e.o. 

History

Signatures