U, de petitionaris
Terpenboz

de Terpen Bergen op Zoom

1.196 ondertekeningen

De gemeente Bergen op Zoom wil in de Augustapolder bouwvergunningen afgeven. Natuurliefhebbers komen er voor de rust en voor de grote variëteit flora en fauna. Wij doen daarom een beroep op de gemeente om haar plannen voor bebouwing en bewoning van De Terpen te heroverwegen.

Petitie

Wij

inwoners van de gemeente Bergen op Zoom

 

constateren

... dat de gemeente Bergen op Zoom in de Augustapolder bouwvergunningen wil afgeven voor:

  • Terp Blauwborst: 6-10 vrijstaande woningen midden 2022
  • Terp Roerdomp: 7-10 vrijstaande woningen midden 2023
  • Terp Grutto: 7-10 woningen midden 2023
  • Terp Baardman: nog in ontwikkeling

De Augustapolder (gebied tussen Markiezaatsweg en Binnenbanddijk en Fianestraat) is een populair natuurgebied voor alle inwoners van onze gemeente.

Natuurliefhebbers komen hier voor de rust en voor de grote variëteit aan zeldzame vogels, zoogdieren en planten. Bebouwing en bewoning zullen hierop naar verwachting een negatieve invloed hebben.

 

en verzoeken

... de plannen voor bebouwing en bewoning van De Terpen te heroverwegen. Bouw niet in de Augustapolder.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Bergen op Zoom 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2022 
Petitionaris:
Geert Donga en Co de Looff 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overhandiging handtekeningen

Onze zienswijze en de petitie met de 1242 handtekeningen zijn donderdagmiddag 17 maart overhandigd op het gemeentehuis. B&W zullen vervolgens hun voorstel met de ingebrachte zienswijzen voorleggen aan de gemeenteraad om dit te bespreken in de raadsvergadering van mei.

foto

Nogmaals allen bedankt voor jullie bijdrage..

20-03-2022

Bijna 1000 handtekeningen.

De teller staat inmiddels over de 950 handtekeningen en we zijn er zeker van dat we de 1000 zullen passeren. We willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor alle steun en het delen van de petitie met jullie omgeving.

+Lees meer...

Blijf de petitie vooral delen en denk eraan dat ook je huisgenoten individueel kunnen tekenen.

Binnenkort zullen we weer in gesprek gaan met de gemeenteraad van Bergen op Zoom om ons standpunt duidelijk te maken, op zoek naar een andere oplossing.

Hartelijke groeten

14-03-2022

Update 500 handtekeningen

Wauw! Fantastisch om te zien dat jullie binnen een aantal dagen tijd de petitie zo vaak ondertekend en gedeeld hebben. We zitten inmiddels over de 500 handtekeningen en we blijven nog even doorgaan.

+Lees meer...

Als je de petitie deelt met je buren, kennissen en vrienden geven we een nóg duidelijker signaal aan de Gemeente Bergen op Zoom. Iedere handtekening telt. Hopelijk kunnen we zo samen de bouw tegengaan.

We zijn en blijven in gesprek met verschillende organisaties en politieke partijen. We houden jullie op de hoogte zodra er meer concreet nieuws is.

Enorm bedankt voor jullie inzet en steun!

09-03-2022