You, the petitioner
Terpenboz

de Terpen Bergen op Zoom

1,232 signatures

De gemeente Bergen op Zoom wil in de Augustapolder bouwvergunningen afgeven. Natuurliefhebbers komen er voor de rust en voor de grote variëteit flora en fauna. Wij doen daarom een beroep op de gemeente om haar plannen voor bebouwing en bewoning van De Terpen te heroverwegen.

Petition

We

inwoners van de gemeente Bergen op Zoom

 

observe

... dat de gemeente Bergen op Zoom in de Augustapolder bouwvergunningen wil afgeven voor:

  • Terp Blauwborst: 6-10 vrijstaande woningen midden 2022
  • Terp Roerdomp: 7-10 vrijstaande woningen midden 2023
  • Terp Grutto: 7-10 woningen midden 2023
  • Terp Baardman: nog in ontwikkeling

De Augustapolder (gebied tussen Markiezaatsweg en Binnenbanddijk en Fianestraat) is een populair natuurgebied voor alle inwoners van onze gemeente.

Natuurliefhebbers komen hier voor de rust en voor de grote variëteit aan zeldzame vogels, zoogdieren en planten. Bebouwing en bewoning zullen hierop naar verwachting een negatieve invloed hebben.

 

and request

... de plannen voor bebouwing en bewoning van De Terpen te heroverwegen. Bouw niet in de Augustapolder.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Bergen op Zoom 
Petition desk:
Closing date:
2022-09-30 
Lead petitioner:
Geert Donga en Co de Looff 

History

Signatures

Updates

Reactie van de gemeente Bergen op Zoom

Hierbij sturen we jullie de reactie van de gemeente op wat wij de afgelopen maanden aan zienswijzen hebben ingebracht. Of het tot wijziging van de plannen zal leiden is zeer twijfelachtig.

We denken dat ieder die de petitie heeft ondertekend er in elk geval recht op heeft te weten wat de reactie van de gemeente nu is.

+Read more...

Vaandaar dat we deze brief met jullie delen.

Lees de reactie hier

Met vriendelijke groeten,

Geert en Co

2022-10-04

Overhandiging handtekeningen

Onze zienswijze en de petitie met de 1242 handtekeningen zijn donderdagmiddag 17 maart overhandigd op het gemeentehuis. B&W zullen vervolgens hun voorstel met de ingebrachte zienswijzen voorleggen aan de gemeenteraad om dit te bespreken in de raadsvergadering van mei.

foto

Nogmaals allen bedankt voor jullie bijdrage..

2022-03-20

Bijna 1000 handtekeningen.

De teller staat inmiddels over de 950 handtekeningen en we zijn er zeker van dat we de 1000 zullen passeren. We willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor alle steun en het delen van de petitie met jullie omgeving.

+Read more...

Blijf de petitie vooral delen en denk eraan dat ook je huisgenoten individueel kunnen tekenen.

Binnenkort zullen we weer in gesprek gaan met de gemeenteraad van Bergen op Zoom om ons standpunt duidelijk te maken, op zoek naar een andere oplossing.

Hartelijke groeten

2022-03-14