U, de petitionaris

De situatie van de Oeigoeren in China op de agenda

11 ondertekeningen

De afgelopen dagen gaan er beelden het internet over van een man die wordt vrijgelaten uit een kamp in China. Hier heeft hij middelen toegediend gekregen: hij herkent zijn familie niet meer, vergeet alles en is heel angstig. De beelden gaan viraal, maar daar wordt het eigenlijk bij gelaten.

Petitie

Wij

Wij, Nederlanders, kijken niet met lede ogen toe, maar verzetten ons tegen onderdrukking.

 

constateren

  • Al zo’n 1 miljoen van de moslimminderheid is gedeporteerd naar strafkampen, of zoals China het zelf noemt ‘heropvoedingskampen’.
  • China meent namelijk dat zij in deze kampen ‘afvallige’ Oeigoeren heropvoeden.
  • Mensenrechtenorganisaties hebben zich al zeker een jaar geleden over de wantoestanden uitgesproken, beelden gaan viraal en er zijn zelfs beelden van gevangen in uniform op transport naar een strafkamp.
  • Nederland, tuin van Europa, het land dat ooit diende als toevluchtsoord voor andersgelovigen lijkt haar ogen nu te sluiten voor religieuze onderdrukking van deze minderheid. Dit strijkt in tegen alle normen en waarden van ons land.

 

en verzoeken

Wij eisen dat de Oeigoerse Nederlanders gehoord worden. Wij eisen een agendapunt in de Tweede Kamer. Wij eisen een positie van Nederland als land tegen dit wanbeleid van China.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-03-2020 
Petitionaris:
Manizha 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen