U, de petitionaris
1200px piek 2017   j54831

De Piek moet blijven

975 ondertekeningen

Wanneer je aan de inwoners van de gemeente Vlissingen vraagt naar een begrip in Vlissingen dan komt er steevast het antwoord: Poppodium De Piek! Journalist, Presentator en radiomaker Erik Dijkstra noemde de Piek zelfs “Het Paradiso van Vlissingen”. Dit unieke poppodium mag niet verloren gaan.

Petitie

Wij

Inwoners van de Gem. Vlissingen, vrijwilligers, artiesten, en alle anderen die de Piek een warm hart toedragen.

 

constateren

  • Dat De Piek al 50 jaar een begrip is in Zeeland, maar ook in binnen- en buitenland.

  • Dat een poppodium zoals De Piek bijdraagt aan het DNA van de stad.

  • Dat een poppodium de ideale plek is voor talentontwikkeling en beginnende muzikanten.

  • Dat op dit moment de enige zekerheid die de Piek heeft is dat het huurcontract per 1 september 2021 afloopt.

 

en verzoeken

  • De Gemeente Vlissingen om het huurcontract met De Piek niet per 1 september te beëindigen maar juist te verlengen.

  • De Gemeente Vlissingen om samen met Stichting podium de Piek actief op zoek te gaan naar een nieuwe en geschikte locatie.

  • De Gemeente Vlissingen dat De Piek, tot er een nieuwe geschikte locatie is, kan blijven in het pand aan de Hellebardierstraat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Vlissingen 
Petitieloket:
Einddatum:
26-08-2021 
Petitionaris:
Olga Penraat, afdelingsvoorzitter SP Vlissingen 
Organisatie:
SP Vlissingen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Verlengde bruikleenovereenkomst voor De Piek

Woensdagmiddag 26 mei werd op het Stadhuisplein in Vlissingen onder het toeziend oog van vrijwilligers en SP’ers aan wethouder Reijnierse de ruim 1000 maal getekende petitie en een collage met foto’s van mensen die de Piek een warm hart toedragen overhandigd. Marion van de Zande, vrijwilliger bij de Piek hielt een vlammend betoog. Ze maakte meer dan eens duidelijk hoe belangrijk De Piek is voor Vlissingen en daarbuiten. Niet alleen voor bestaande bandjes, maar ook voor de jeugd die hier hun eerste stappen in de muziekwereld zetten.

De afgelopen 2 jaar moest de Piek zijn bestaansrecht bewijzen.

+Lees meer...

Door Corona liep dit iets anders, maar eigenlijk heeft het Poppodium gewoon al 51 jaar bestaansrecht. De verlening van de bruikleenovereenkomst met 2 jaar is voor nu goed en we hopen oprecht, zo ook de vele vrijwilligers, dat er na die 2 jaar een definitieve oplossing is voor De Piek.

Dit vergt een vergaande samenwerking tussen de Gemeente en het bestuur van de Piek. Hier hebben wij alle vertrouwen in. Want hoe zonde zou het zijn om dit poppodium te laten verdwijnen, zeker nu we het kunnen redden!

Het Vlissingse college stelt heel duidelijk dat De Piek als poppodium behouden moet blijven omdat het een belangrijk instituut is voor Vlissingen en tot de culturele basisvoorzieningen van de stad behoort. ,,Het maakt onlosmakelijk deel van de Vlissingse samenleving uit”, aldus wethouder Reijnierse. Zijn eerder geuite ongenoegen over de actie van de SP waren als sneeuw voor de zon verdwenen en staat er nu volledig achter!

Bestuurslid van De Piek: “De absolute prioriteit ligt nu bij het vinden van een nieuw onderkomen. En dat wordt volgens hem nog een hele klus. Hij is dan ook enigszins bang dat De Piek over twee jaar, ‘als er niet iets gebouwd wordt door de gemeente’, nog steeds zoekende is. ,,Want de laatste jaren is alles wat bruikbaar zou zijn als poppodium of afgebroken of krijgt een andere bestemming.”

Al met al we zijn gematigd blij, maar blijven we de voortgang goed in de gaten houden. We zijn onderweg, alleen de eindbestemming is nog niet in zicht.

05-06-2021

RUIM 1000 HANDTEKENINGEN VOOR DE PIEK

Ruim 1000 handtekeningen voor het behoud van De Piek. Moet het poppodium in september haar deuren sluiten of wordt het huurcontract toch nog verlengd? De onzekerheid is groot onder vrijwilligers, bestuursleden en betrokkenen van De Piek.

+Lees meer...

Steun vinden zij de petitie die de SP is gestart, en de handtekeningen die woensdag 26 mei worden overhandigd aan de wethouder.

Dat de actie van de Vlissingse SP ‘ZEKERHEID voor De Piek’ niet onzinnig is geweest blijkt wel uit de ruim 1000 mensen die hun handtekening hebben gezet voor het behoud van De Piek en de vele positieve reacties die zij gekregen hebben. Naast de 1000 handtekeningen heeft de SP zo’n 40 foto’s ontvangen van mensen die poseerden met onze poster. Deze worden woensdag in de vorm van een grote collage aangeboden aan Wethouder Reijnierse om zo nog meer de ernst voor “Zekerheid voor de Piek” te onderstrepen.

Op podia zoals De Piek leer je als artiest optreden, je eerste meters maken, en beter worden als muzikant. En de jongeren die er samenkomen leren om zelf iets te organiseren, als er in hun buurt niks te doen is. Dat mag niet verdwijnen.' Aldus Marion, één van de vrijwilligers van De Piek.

‘Dit alles betekent niet dat we er al zijn.’ voegt Petra Coret (SP) toe. ‘We moeten voorkomen dat we over twintig jaar realiseren dat het ongelofelijk zonde was om dit poppodium te laten verdwijnen. Zeker nu we het nu kunnen redden.’ Donderdag 27 mei presenteert wethouder Reijnierse zijn voorstel voor De Piek in de gemeenteraad. Voorafgaand hiervan op wooensdag 26 mei om 16:30 uur op het Stadhuisplein in Vlissingen overhandigen de SP en vrijwilligers van De Piek de opgehaalde handtekeningen en foto’s. De SP Vlissingen hoopt op verlenging van het huurcontract, en op samenwerking tussen de gemeente en het bestuur van De Piek.

Voor het aanbieden van de petitie op woensdagmiddag om 16:30 uur op het stadhuisplein in Vlissingen is er vanaf 16:00 uur muziek van het gelegenheidsduo Sander & Co. Ook zij onderschrijven de noodzaak dat Poppodium De Piek ZEKERHEID verdient.

22-05-2021

Laatste nieuws!

Op dit moment is de stand 954 handtekeningen online en 77 opgehaald afgelopen zaterdag in het centrum van Vlissingen. Ook de posteractie waarbij je een foto maakt waarop je staat met de poster loopt goed. We kunnen hier al een mooie fotocollage van maken. Meer foto's zijn nog steeds van harte welkom.

+Lees meer...

Wilt u zelf niet op de foto maar wel een poster op uw raam, ook dat kan en misschien dat u daar dan wel een foto van kunt maken. De poster is te downloaden via: https://vlissingen.sp.nl/nieuws/2021/05/zekerheid-voor-de-piek Deze kunnen nog tot en met donderdag 20 mei, ivm de voorbereidingen voor het aanbieden van de petitie, worden gestuurd naar vlissingen@sp.nl

18-05-2021