U, de petitionaris
Petitiebord online

De livemuziek-avonden van brasserie Mondriaan moeten blijven

101 ondertekeningen

Brasserie Mondriaan geeft livemuziek-avonden voor o.a. buurtbewoners. Dit gebeurt besloten binnen in het winkelcentrum en er is nooit overlast. Echter is hier toch een nachtvergunning van de gemeente Den Haag voor nodig.

Petitie

Wij

Wij bezoekers van de livemuziek-avonden en gasten van brasserie Mondriaan.

 

constateren

Dat de gezellige livemuziek-avonden een aanwinst zijn voor de buurt, waar verder geen activiteiten op dit gebied zijn. Brasserie Mondriaan doet er alles aan om te zorgen dat buurtbewoners niet in een sociaal isolement terecht komen.

 

en verzoeken

Het verstrekken van een nachtvergunning aan Brasserie Mondriaan zodat de avonden door kunnen blijven gaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
06-05-2016 
Petitionaris:
Mikos Storimans 
Organisatie:
Gasten Brasserie Mondriaan 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Groep de Mos springt in de bres voor Brasserie Mondriaan

De Mos: “Gemeente moet niet piepen; maar buurtbrasserie juist steunen”!

Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is afgelopen donderdag bij het horecadebat in de bres gesprongen voor Brasserie Mondriaan. Zes keer per jaar organiseert de brasserie, gelegen in het winkelcentrum De Savornin Lohmanplein, feestavonden.

+Lees meer...

Dit zijn verschillende avonden. Vier keer per jaar heeft de brasserie livemuziek met Rob van Reeuwijk, een bekende artiest uit de buurt.

Met Oudejaarsavond was er een klein feestje voor vaste gasten die geen familie hebben en de avond normaal gesproken alleen zouden doorbrengen. En soms is er een kaart- of karaokeavond voor deze mensen. Deze avonden duren tot 01.00 uur. Deze avonden worden in goed overleg met de verhuurder van het pand en politie Haaglanden, vertegenwoordigd door de wijkagent, georganiseerd. Er dreigt echter een spelbreker: De gemeente Den Haag weigert al maanden om de benodigde vergunning te verstrekken.

Fractievoorzitter Richard de Mos: “De gemeente wil livemuziek bevorderen, maar geeft niet thuis bij een buurtbrasserie die wat voor de wijk wil organiseren. Bovendien laten ambtelijke molens weer eens zien hoe langzaam zij draaien. De eigenaren zijn al sinds oktober bezig om een vergunning te krijgen. In plaats van piepen zou de gemeente zulke initiatieven juist moeten ondersteunen. Zeker ook omdat de brasserie ook oog heeft voor mensen die zonder deze avonden vaak alleen zijn”.

Horecawethouder Klein zegt De Mos tijdens debat toe om met oplossing te komen

In het horecadebat van afgelopen donderdag bevroeg Richard de Mos wethouder Klein over de trage gang van zaken. Die wilde toen, gek genoeg, niet ingaan op ‘individuele zaken’, maar hij antwoordde naar herhaaldelijk aandringen van Groep de Mos wel dat hij in gesprek zou gaan met de eigenaren van Brasserie Mondriaan om tot een oplossing te komen. “Aan die toezegging ga ik de wethouder uiteraard houden. Tot die tijd roep ik iedereen op om de petitie van de brasserie te ondertekenen”, aldus Richard de Mos

Bron http://www.groepdemos.nl/in-de-bres-voor-brasserie-mondriaan

17-02-2016