U, de petitionaris
Raadhuisstraat

De Knip van Atlas: tussen Singel en Spuistraat

36 ondertekeningen

Na de knip bij de Munt en binnenkort de Van Woustraat is het nu tijd voor een knip aan het begin van de Raadhuisstraat. Hiermee wordt doorgaand verkeer dwars door het centrum gestopt. Tevens wordt een begin gemaakt met een autoluwe oost-west fietsroute van de Dam naar West.

Petitie

Wij

bewoners van Amsterdam

 

constateren

dat in het centrum van Amsterdam de route Nieuwe Zijdsvoorburgwal - Raadhuisstraat - Rozengracht als doorgaande route voor autoverkeer gebruikt wordt.

 

en verzoeken

de gemeente een knip aan het begin van de Raadhuisstraat te onderzoeken.

Het aanbrengen van een knip op deze locatie komt de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid in het centrum van Amsterdam zeer ten goede.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
21-03-2018 
Petitionaris:
Sander Onland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Knip van Atlas onderdeel van thema-avond autoluw d’Oude Stadt

Maandag 19 februari organiseert d’Oude Stadt een thema-avond met als titel Autoluw III. Aan deze avond werken alle buurtorganisaties uit het centrum mee.

+Lees meer...

Iedereen is welkom om een bijdrage te leveren aan de discussie.

https://www.oudestadt.nl/autoluw-3/

02-01-2018

Fijnstof is al dodelijk na een dag

Niet alleen sterfte op lange termijn, maar ook sterfte de volgende dag: dat is een nieuw ontdekt effect van fijnstof. En er is geen veilige marge. Bron: NRC.nl.

27-12-2017