U, de petitionaris
Welkom sint

De intocht van Sinterklaas als officiële feestdag

68 ondertekeningen

Maak van de intocht van Sinterklaas een officiële feestdag. De traditie van Sint en Zwarte Piet komt steeds verder onder druk. Tijd om daar nu eens en voor altijd een eind aan toe te roepen, door van de intocht van Sint en zwarte piet een officiële feestdag te maken. Halloween verslaat sintemaarten. De kerststol moet feeststol heten. Groot winkel bedrijven bannen zwarte piet van het cadeau papier. Zalig Kerstfeest moet fijne feestdagen worden. Cowboytje en indiaantje spelen is not done. De negerzoen wordt nikszeggende zoen, de moorkop wordt hernoemt naar chocoladebol. Het houdt niet op het gaat maar door. Stop! Red in iedergeval nog de intocht van Sinterklaas, voordat daar een totaal verbod op komt. (mag de stoomboot niet de milieu zone in ! ) Maak de prachtige oer Hollandse traditie van de intocht van Sinterklaas een nationale feestdag.

Petitie

Wij

de bevolking van Nederland

 

constateren

  • Dat het Sinterklaasfeest cultuurhistorisch verbonden is met Nederland.

  • Dat het vieren van de intocht van een vreemdeling uit een ander land een bewonderingswaardig voorbeeld is en zeker niet een teken van discriminatie.

 

en verzoeken

De intocht van Sinterklaas een officiële feestdag te maken.

Hierdoor laten we zien dat mensen van een andere komaf wel welkom zijn (ondanks berichten van de VN).

EXTRA: Of Sint wel of niet zijn verjaardag viert en met wie, is zijn individuele keuze die gerespecteerd dient te worden. Vandaar dat we niet vragen om van zijn verjaardag een officiële feestdag te maken, maar van de intocht.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20-03-2021 
Petitionaris:
Sander van den Raadt 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Trots op Nederland ondersteunt initiatief maak van intocht een nationale Feestdag

Sander van den Raadt lijsttrekker Trots op Nederland lijst 28 ondersteunt het idee om van de intocht van Sinterklaas een nationale feestdag te maken. .

15-03-2021

Sint intocht in Dokkum een geweldig feest !

De landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum is volgens burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel 'een geweldig feest'.

De goedheiligman kwam vanmiddag om 12.00 uur met zijn pieten aan in het Friese Dokkum. Burgemeester Marga Waanders heette het gezelschap welkom in het bijzijn van duizenden kinderen.

+Lees meer...

De aankomst was rechtstreeks te zien op televisie bij NPO Zapp tijdens een extra lange aflevering van het Sinterklaasjournaal.

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/landelijke-intocht-sinterklaas-in-dokkum-was-geweldig-feest

18-11-2017

Spaanse Edelman Pieten helemaal verschrikkelijk

Laat zwarte piet gewoon zwarte piet. Lees de Dagelijkse Standaard erover.

14-11-2017