U, de petitionaris

De familie Akbari moet blijven

721 ondertekeningen

De familie Akbari is dertien jaar geleden uit Afghanistan naar Nederland gevlucht. Zonder bewijzen, wordt de vader door de IND een oorlogsmisdadiger genoemd en daarom is hij nu een "ongewenste vreemdeling". De kinderen (jongens van 4, 15, 17, 21 en 23) zijn goed geïntegreerd en succesvol in hun opleidingen. Als één van hen een meisje was, vielen ze onder de Sahar-regeling en mochten ze blijven.

Petitie

Wij

Vrienden, kennissen, dorpsgenoten, schoolgenoten, leraren, ruimdenkende Nederlanders.

 

constateren

Dat de Familie Akbari al dertien jaar in onzekerheid verkeert. Ondanks dit is het gezin geïntegreerd in Leek. De kinderen zijn gedreven en succesvol in hun opleidingen. De familie Akbari is een aanwinst voor Nederland. De Nederlandse staat wil deze waardevolle mensen uitzetten naar Afghanistan. Omdat hun vader ziek is zouden de jongens (geworteld in Nederland) het gezin daar moeten onderhouden. De kans dat dit gezin zich daar kan handhaven is miniem. Hen uitzetten dient geen enkel doel, maar brengt hen wel ernstig in gevaar. Dit zou je dus ook dom en misdadig kunnen noemen.

 

en verzoeken

Dat de 1F-status van vermeend oorlogsmisdadiger wordt heronderzocht en bij gebrek aan bewijs wordt geschrapt. Dat alle leden van de familie Akbari uit Leek een permanente verblijfsvergunning krijgen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
05-06-2016 
Antwoord verwacht:
15-10-2017 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Ben Lachmann 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.