You, the petitioner
Beker2

De Bekerfinale, 1 finale in "De Kuip"

1 signature

Een bekerfinale is al eeuwen één wedstrijd die gespeeld wordt in "De Kuip"

De KNVB heeft niet het recht deze gewoonte te wijzigen tijdens een lopend seizoen, ongeacht welke teams er tegen elkaar spelen.

Petition

We

Voetbal liefhebbers

 

establish that:

Het niet nakomen van een afspraak; De KNVB heeft niet het recht deze gewoonte te wijzigen tijdens een lopend seizoen, ongeacht welke teams er tegen elkaar spelen.

 

and request

  1. Een bekerfinale NU en in de toekomst uit 1 duel bestaat.

  2. Het besluit de finale van 2010 te laten verlopen over 2 wedstrijden terug te draaien en u te houden aan de afspraken zoals deze al jaren gelden.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond 
Petition desk:
Closing date:
2010-07-15 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Joost Andeweg 

History

Signatures

Updates

Kesler: 'In de toekomst gewoon vasthouden aan de traditie van één duel'

Een bekerfinale in tweeën gesplitst is een éénmalige oplossing, benadrukt Henk Kesler. "We willen in de toekomst gewoon vasthouden aan de traditie van één duel", aldus de directeur van de KNVB. Donderdag werd besloten om de finale van de KNVB Beker op te splitsen in een heen- en terugwedstrijd.

+Read more...

De KNVB kiest voor deze noodoplossing omdat de veiligheidskosten in de miljoenen liepen. "We gaan na de twee wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord nog wel evalueren hoe we in de toekomst omgaan met een situatie als deze", zegt Kesler in De Telegraaf."Het voetbal is de grote verliezer", concludeert Kesler. "We hebben lang gehoopt dat we konden vasthouden aan de traditie om één finale te spelen, met supporters van beide clubs. Al snel bleek dat dit door twee factoren niet mogelijk was. Enerzijds de politiekosten en de daarbij komende maatschappelijke onverwantwoordelijke situatie. Anderzijds de opruiiing van supporters op internet. Dan moet je je afvragen of je niet afstevent op B-film-achtige toestanden met veel geweld." Kesler vond de onderlinge verhoudingen tussen beide supportesgroepen exhorbitante vormen aannemen. "Als je op internet volgt hoe beide groepen elkaar op internet aanspreken als 010- en 020-groepen, dan vraag je je wel af wat je daar nog aan kunt doen."Voor de gevolgen voor het binnenhalen van het WK van 2018 of 2022 is men in Zeist niet bang. "Het zou gevolgen kunnen hebben, maar daar ga ik niet vanuit. Er zijn wel ergere dingen denkbaar."Wel roept hij op tot een snelle invoering van de voetbalwet, die de aanpak van hooligans moet vereenvoudigen. "Laat dit een aanzet zijn tot een discussie over hoe het nu verder moet met dit soort risicowedstrijden in Nederland, specifiek tussen Feyenoord en Ajax.""Je ziet dat clubs normaal gesproken een beetje wegduiken voor hun verantwoordelijkheid, maar dat geldt in dit geval ook voor de overheid. We wachten nog steeds op de invoering van de voetbalwet. Het zal goed zijn als die er snel komt, net als een wetsvoorstel tegen de zwarthandel in kaartjes."De Tweede Kamer is reeds akkoord, maar de Eerste Kamer moet nog haar toestemming geven. "Ik heb gehoord dat ze er nu haast mee willen maken en het voorstel zelfs willen aanscherpen. Dat klinkt de KNVB als muziek in de oren", aldus Kesler tijdens de persconferentie in Zeist.

fr12.nl / telegraaf
2010-04-15