U, de petitionaris

'De Armeense kwestie' Op zoek naar de Waarheid

1.342 ondertekeningen

Wij vinden het beschamend dat politici de Armeense kwestie misbruiken door het begrip 'genocide' te gebruiken en minderheden tegenover elkaar opzetten. Wij vinden dat inwoners van Nederland met een Turkse of Armeense achtergrond zich niet hoeven te verantwoorden over een kwestie dat 100 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Petitie

Wij

Nederlanders

 

constateren

Dat iedereen het recht heeft op de waarheid over de Armeense kwestie van 1915. Wij vinden het beschamend dat politici de Armeense kwestie misbruiken door het heftige begrip 'genocide' te gebruiken en daarmee minderheden tegenover elkaar opzetten.

Wij vinden dat inwoners van Nederland met een Turkse achtergrond zich niet hoeven te verantwoorden over een kwestie dat zich 100 jaar geleden, 4000 km verderop zich heeft afgespeeld.

 

en verzoeken

Beschuldiging van een land en een heel volk van "Genocide" is een zwaar beladen juridisch begrip. Dit mag niet te pas en te onpas te worden gebruikt. Om deze kwestie te onderzoeken, roepen wij de Nederlandse regering op (niet in EU verband) om bij de Armeense regering in alle bilaterale contacten erop aan te dringen om een onafhankelijke commissie in te stellen, bestaande uit historici en juristen opdat recht kan worden gedaan aan de waarheid.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Stichting de Waarheid 

Geschiedenis

Ondertekeningen