U, de petitionaris
Nl het de

Correct beschouwen van het lidwoord 'de' voor alle woorden

REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een sociale afspraak tussen burgers onderling. De overheid gaat daar niet over.

U bent volledig vrij om andere burgers te overtuigen zich anders, naar uw wens, te gedragen. Als er wetten zijn die dit moeilijk maken kunt u natuurlijk wel een petitie daarover starten.

Veranderingen in taalgebruik beginnen bij taalgebruikers en daarna wordt het geformaliseerd.


Lidwoorden zijn een van de meest complexe aspecten van grammatica en het vereenvoudigen ervan zou de communicatie sterk vereenvoudigen. Het afschaffen is niet nodig, maar het correct beschouwen van het lidwoord 'de' voor alle woorden zal een verademing zijn voor heel veel mensen.

Petitie

Wij

die het communiceren in de Nederlandse taal aanzienlijk willen vergemakkelijken.

 

constateren dat:

dat het vereenvoudigen van de lidwoorden een revolutie zou teweegbrengen in de manier waarop we communiceren en dat het leren van de Nederlandse taal aanzienlijk zal vergemakkelijken. Iedereen kan zich dan richten op belangrijke aspecten zoals werkwoordsvervoegingen en woordenschat. Daarnaast zou het correct beschouwen van het lidwoord 'de' de taal in het algemeen vereenvoudigen.

 

en verzoeken

dat het lidwoord 'de' met de voornaamwoorden 'die' en 'deze' als correct worden gezien voor alle woorden.

Ik vraag u daarom om deze kwestie serieus te overwegen en te steunen waar mogelijk. Laten we samen streven naar een eenvoudigere en effectievere manier van communiceren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-07-2023 
Status:
Gesloten 

Geschiedenis

Ondertekeningen