U, de petitionaris
Foto

Coronabonus voor de verpleging op 12 mei 2020, de Dag van de Verpleging

664 ondertekeningen

Wij pleiten voor een coronabonus voor verpleegkundigen en verzorgenden die aan de frontlinie van corona staan. De waardering voor de verpleging is nog niet merkbaar in de portemonnee. Minister beloon de verpleging met een coronabonus op 12 mei, de Dag van de Verpleging!

Petitie

Wij

Wij verpleegkundigen en verzorgenden, CDA V&V en vele Nederlanders die waardering hebben voor de zorg.

 

constateren

  • Dat sinds de corona-uitbraak de verpleging in alle sectoren onder grote lichamelijke, emotionele en psychische druk werken.
  • Dat zij tijdens de zorgverlening risico op COVID-19 besmetting oplopen omdat in veel sectoren weinig beschermingsmiddelen beschikbaar zijn.
  • Dat voor deze inspanningen tot nu toe geen extra compensatie is toegekend. Deze bonus een opmaat moet zijn voor structurele loonsverhoging.

 

en verzoeken

een substantieel bedrag als coronabonus toe te kennen aan alle verpleegkundigen en verzorgenden die aan de frontlinie van corona staan. Wie dit zijn kan worden bepaald door de werkgever. Wij verzoeken dit op 12 mei, op de Dag van de Verpleging, bekend te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
02-08-2020 
Petitionaris:
Ria de Korte 
Organisatie:
CDA verpleegkundigen en verzorgenden 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen