U, de petitionaris
App controle

Corona-app: volledige privacy en altijd vrijwillig

90 ondertekeningen

Verplichte quarantaine, verplicht bron- contactonderzoek: de weg wordt geopend voor een verplichte corona-app. Komt de politiestaat Rutte/de Jonge in zicht? Wijs de Corona Track-Trace app zonder vrijwilligheid, 100 % veilige waarborgen aan app en centrale dataverwerking af. Geen garanties? Geen app!

Petitie

Wij

,vrije burgers, vinden dat Nederland verantwoord en effectief de Corona-virus-crisis moet aanpakken

 

constateren

  • Dat een smartphone nooit directe bescherming kan bieden tegen besmetting.
  • Dat in diverse Aziatische landen privacy-onvriendelijke apps gebruikt worden om besmette personen te identificeren.
  • Dat door de app gegenereerde data onbetrouwbaar kan blijken te zijn.
  • Dat toepassing van een dergelijke app in Nederland het gevaar in zich houdt dat in ons land vrije mensen elkaar controleren en overheden vrije mensen zonder criminele verdenking controleren.

 

en verzoeken

de Tweede Kamer alleen in te stemmen met een AVG-proof Corona-app als voldaan is aan:

  • openbare broncode
  • een verbod op externe opslag van persoonsgegevens en tot persoon of smartphone herleidbare data
  • enkel technisch noodzakelijke lokale opslag van de eigen, versleutelde data
  • geen enkele verplichting zoals smartphone-bezit, app-installatie, het in-/uitschakelen van communicatie
  • betrouwbaarheidsverificatie van door de app-verkregen data

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14.10.2020 
Petitionaris:
Norbert Klein 
Organisatie:
VP 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nederland op weg naar politiestaat?

Verplichte quarantaine, verplicht bron- contactonderzoek: de weg wordt geopend voor een verplichte corona-app. Als iets verplicht is, zal gecontroleerd moeten worden door boa's e politie.

+Lees meer...

Niet meer "samen tegen corona" , vertrouwen op verantwoordelijkheid, uitgaan van proportionaliteit, maar straffen, dwangsommen om mensen te knechten. Komt de politiestaat Rutte/de Jonge met steun van VVD, D66, CDA en ChristenUnie in zicht? Ook hier kun je daar tegen verklaren.

12.08.2020

nieuwe CoronaMelder per 1 september?

De app CoronaMelder is nu in de testfase om na goedkeuring van het parlement per 1 september operationeel te zijn. Info geeft aan 100% vrijwillig en privacy lijkt gewaarborgd.

+Lees meer...

Maar hoe zit het met de betrouwbare informatieverwerking? Melden is een ding, belangrijker is hoe kan gemeld worden? Een corona-besmet iemand zal dat dus wel vrijwillig in zijn app moeten aangeven. Waar blijft die data? Tekenen van de petitie blijft actueel.

16.07.2020

RIVM Infectieradar: overheid en software ontwikkeling een duidelijke mismatch

Gebleken is dat de datawebsite van het RIVM Infectieradar lek is. Onbevoegden kunnen de gegevens van de deelnemers achterhalen.

+Lees meer...

Uiteraard wordt dit lek weer gedicht, maar toont aan de overheid en software ontwikkeling een onmogelijke combinatie is. Binnenkort wordt ook met een corona-app getest, zo gaf minister de Jonge 3 juni aan, dan wordt iedereen gecheckt op contacten met anderen. Dat kan een zeer bedenkelijke aantasting van vrije mensen zijn. Het lijkt alsof de waakzaamheid gedoofd is. Maar laat je geen zand in de ogen strooien. Teken de app voor een 100% veilige app of anders geen app!!

07.06.2020