U, de petitionaris
Windows infographic share

Computers moeten zonder besturingssysteem worden verkocht

383 ondertekeningen

Om de dominantie van software-multinationals te beperken moet computerapparatuur zonder besturingssysteem worden verkocht in de EU.

Een koper moet de vrijheid hebben om zelf een besturingssysteem te kiezen op basis van bijvoorbeeld prijs, functionaliteit, vrijheid, privacy, prestaties en stabiliteit.

Petitie

Wij

betrokken burgers, zien dat software multinationals zoals Microsoft, Google en Apple onze open markt gebruiken om hun commerciële belangen op te leggen ten koste van de vrije concurrentie

 

constateren

  • In Europa leveren software multinationals als Microsoft, Google en Apple computers en tablets met een voorgeinstalleerd besturingssysteem.

  • Een belangrijk nadeel daarvan is dat u als eindgebruiker niet kunt controleren hoe uw privacy gewaarborgd wordt en of uw bedrijfsgeheimen ook echt geheim blijven.

  • Ook is de kwaliteit van de software niet controleerbaar.

  • Dit komt om dat de bouwstenen van deze software niet open zijn.

  • Een verbod op het verkopen van computer apparatuur met voorgeinstalleerde besturingssystemen leidt tot eerlijke concurrentie en een echte open markt.

 

en verzoeken

Gebaseerd op deze keuzevrijheid, pleiten we voor een verbod op het leveren van computer apparatuur, met voorgeïnstalleerde besturingssystemen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
08-07-2017 
Petitionaris:
kzpm 
Organisatie:
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petition presented to European Parliament

Dear signatories,

The petition "Computerdevices should be sold without pre-installed operating system" has been presented today ( July 9th, 2017) to the European Parliament.

If you want to support the petition, you will have to create an account on the EP portal.

The petition resides (in Dutch) on: https://petiport.secure.europarl.europa.eu/petitions/en/petition/view/11411

We will keep you informed.

Thanks for your support!.

09-07-2017