You, the petitioner
Zuidpunt petitieplaatje2

Cocreatie Revolutie in de Pijp - Zuidpunt moet blijven

176 signatures

Cocreatieplek Zuidpunt is een plek voor, door en met Amsterdammers. Het motto is:

'Wie wat wil is welkom, wie het weet mag het zeggen, wie het kan mag het doen'

Gemeente Amsterdam/Stadsdeel Zuid heeft besloten dat onze succesvolle plek dicht moet. Teken aub de petitie voor behoud van Zuidpunt!

Petition

We

Een grote groep Amsterdammers: bewoners, ondernemers, jong/oud, kwetsbaar/niet-kwetsbaar, etc.

 

establish that:

Gemeente Amsterdam heeft aan géén ènkel principe voor complete cocreatie voldaan:

  1. gelijkwaardige samenwerking
  2. eindgebruikers hebben een centrale rol
  3. consequent proces
  4. productief
  5. transparant
  6. gedragen
  7. waarde gedreven

We voelen ons in de steek gelaten door Gemeente Amsterdam. Er was nauwelijks vertrouwen of budget, laat staan een faciliterende gemeente. En Corona kwam daar bovenop. We hielden vol en er ontstond er veel moois.

 

and request

In de Pijp voeren we beleid van de Centrale Stad uit: participatie en verbinding, samen en van onderop. Burgers vinden elkaar hier, voor koffie, een event of samenwerkingen.

Stadsdeel Zuid dreigt alles kapot te maken, alleen maar omdat we van Amsterdam houden en voor elkaar, onze buurt, plek en stad opkomen.

We willen een eerlijke kans, met vertrouwen én budget, gedragen en gefaciliteerd worden door Gemeente Amsterdam, zoals het bedoeld was.

The answer

Rechter heeft besloten

De rechter heeft besloten dat de co-creatie per 8 juli weg moet. Er hoeft verder geen boete betaald te worden en de volgende locatie is nog onbekend.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Ayto Mylan Kornmann Rudi 
Organisation:
Co-creatie Zuidpunt 

History

Signatures

Updates

Rechter heeft besloten

De rechter heeft besloten dat de co-creatie per 8 juli weg moet. Er hoeft verder geen boete betaald te worden en de volgende locatie is nog onbekend..

2021-07-19

Petitie voorwaarden*

*Het besluit dat Cocrreatie ZuidPunt in het pand 133B mag verblijven voor lange termijn als experimentele ruimte. Ontruimingsverzoek van tafel; de buurt neemt de huur over voor de lange termijn en werkt met PuurZuid aan een buurtkaart.

+Read more...

Cocreatie plek wordt voor onbepaalde tijd een vrije experimentele ruimte. We willen vertrouwen, middelen en ondersteuning waar nodig van de Gemeente en het stadseel.

2021-05-26

HELP! Gemeente Amsterdam bedreigt eigen bewoners!!

De Pijp, Amsterdam Dinsdag 24 mei om 9u wil Gemeente Amsterdam dat wij ons geliefde Zuidpunt leeg opleveren. Zo niet, wil de gemeente 2 bewoners persoonlijk aansprakelijk voor alle kosten en dreigt ze met ontruiming.

+Read more...

Urgentie van Amsterdammers om een plek te hebben waar we in de wijk kunnen verbinden met elkaar, samenwerken, (privé- en sociale) problemen bespreken en samen oplossen, is van levensbelang voor een buurt. Dat was dan ook de insteek van de 7 cocreatieplekken in de stad. Er gaat hier iets ongelofelijk mis.

Wij kunnen niet anders dan bang zijn voor onze gemeente, zij heeft zich geen volwaardig partner betoont in het cocreatieproces zoals door de centrale stad, beleid van Rutger Groot Wassink, beschreven. Wij hebben ons (gratis) ruim een jaar ingezet voor elkaar, de buurt en de stad en nu blijkt Gemeente Amsterdam bereid om 2 eigen bewoners (financieel) kapot te maken.

We vragen ons af: Waarom wordt het Amsterdammers zo moeilijk gemaakt om zelf goeie dingen te doen, samen, door en voor hun eigen buurt? Waarom faciliteert de gemeente dat niet?! Waarom is het überhaupt een gevecht?

Via diverse wegen hebben we een jaar lang geprobeerd gelijkwaardig te cocreëren met alle partijen, ook de gemeente. Maar gewone burgers worden niet gehoord, niet gezien en zelfs tegengewerkt en onder druk gezet, wanneer we inzicht willen verkrijgen in kaders, financiën en doelstellingen rondom de cocreatieplekken. Informatie die gewoon beschikbaar zou moeten zijn, voor álle burgers.

Met deze petitie, krantenartikelen en sociale media proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken om het tij te keren... help ons aub! Teken de petitie!

2021-05-24