U, de petitionaris
04c9f353 088d 4379 8e28 30719857c8e3

Catalaanse politieke gevangenen vrij

54.246 ondertekeningen

In Catalan | In English

In Spanje zitten Catalaanse leiders sinds 2017 in voorarrest, ondanks aandringen van Amnesty op hun onmiddellijke vrijlating. Onze regering maakt zich wel zorgen over Polen en Hongarije, maar ziet de situatie in Catalonië als een interne Spaanse kwestie. De leden van de commissie voor Europese Zaken en de leden van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer zouden zich dit aan moeten trekken.

Petitie

Wij

Catalanen in Nederland en Nederlanders (in Catalonië) en Europese burgers met zorgen over de situatie in Spanje.

 

constateren

  • Dat Catalaanse leiders sinds 2017 in voorarrest zitten vanwege ongefundeerde aanklachten voor geweldsdelicten;

  • Dat Amnesty, OMCT en Front Line Defenders pleiten voor hun onmiddellijke vrijlating;

  • Dat Spanje artikel 2 van het Verdag van Lissabon, (eerbiediging van de mensenrechten) schendt;

  • Dat de Nederlandse regering zich niet uitspreekt over de mensenrechtenschendingen in Spanje, maar wel over de mensenrechten in Polen en Hongarije.

 

en verzoeken

het maximale te doen voor de vrijlating van de Catalaanse politieke gevangenen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
07-10-2019 
Petitionaris:
Laura Prat Bertrams  
Organisatie:
Spanje.cat 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

interview with Alfred de Zayas on Catalonia and our petition

scroll down for English

subtitled interview with Alfred de Zayas Alfred De Zayas legt in dit interview uit, wat er bezien vanuit internationale afspraken en mensenrechten mis is met het proces dat in Madrid op punt staat te beginnen. Hij roept iedereen op om ook de petitie te tekenen.

De Zayas doceert internationaal recht op de School of Diplomacy and International Relations in Genève, hij is expert op gebied van mensenrechten en internationaal recht en onafhankelijk expert voor de Verenigde Naties ter bevordering van een democratische en eerlijke internationale orde.

English:

Alfred De Zayas explains in this interview what is wrong with the trial that is about to start in Madrid, in light of international treaties and human rights.

+Lees meer...

Hij calls upon all to sign the petition to the Dutch government to come to action.

De Zayas is professor of international law at the Geneva School of Diplomacy and International Relations, expert in the field of human rights and international law, UN Independent Expert on the Promotion of a Democratic and Equitable International Order

11-02-2019

Zwijgende politici legitimeren mensenrechtenschendingen in Spanje

In een gesprek van 44 minuten met Rico Brouwer voor café Weltschmerz legt Laura precies uit wat er nu aan de hand is in Spanje en in de EU en plaats dit in perspectief. Het gesprek is in het Engels en Catalaans ondertiteld (Spaanse, Zweedse, Franse en Italiaanse ondertitels zijn onderweg).

+Lees meer...

We zijn op doorbraak.be gepubliceerd met ons artikel dat zo begint: ' We staan in Europa aan de vooravond van hét politieke proces van deze eeuw. Begin februari start het proces tegen gekozen Catalaanse politici die gevangen zitten op verdenking van rebellie en opruiing.'

Leuk als je de uitzending en het artikel in je netwerk deelt en mensen oproept ook de petitie te tekenen.


In a 44 minute interview with Rico Brouwer in café Weltschmerz Laura explains what precisely is going on in Spain and the EU, and places matters in perspective. The conversation is subtitled in Engels en Catalan (Spanish,Swedish, French and Italian are underway).

We've also been published on doorbraak.be

thanks for sharing the broadcast and articles in your network and your call for people to sign the petition.

28-01-2019

twitter actie 31 januari 2019 om 20.00 uur

komende donderdag gaan we los op Twitter. Doe je mee? Je vindt tekst en uitleg over wat we gaan doen op onze website spanje.cat .

28-01-2019