U, de petitionaris
50811333 2099706646778256 3138137564427321344 n

Cannabis / wiet weer vergoed voor mensen met een medische indicatie

330 ondertekeningen

Sinds dit kabinet is de vergoeding van cannabis / wiet volledig gestopt. Zij beroepen zich op het advies van het Zorginstituut dat er onvoldoende bewijzen zouden zijn. Maar feiten weerleggen dit, en ook internationale onderzoeken. Vele mensen die baat hebben bij deze plant staan nu in de kou.

Petitie

Wij

Het volk

 

constateren

dat het niet meer vergoeden van cannabis veel mensen in grote problemen brengt, en zelfs het leven als zodanig onmogelijk maakt, doordat het financieel niet op te brengen is het zelf te kopen, of doordat het medisch / psychisch lijden, de pijn ondraaglijk is geworden, dat mensen in grote schulden komen of zelfs de stap naar euthanasie of een andere vorm van levensbeeïndiging kiezen.

 

en verzoeken

dat cannabis, in de vorm van olie of in vaste vorm, en niet alleen de "staatswiet", maar ook andere soorten die vaak beter helpen, weer vergoed worden, of de wietsoort naar keuze gekweekt mag worden met gemeentelijke en landelijke toestemming en vrij van strafrechtelijke gevolgen. Uiteraard met een schriftelijke bevestiging van behandelend arts(en).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-05-2019 
Petitionaris:
Brigitte Schrijvers 
Organisatie:
Vergoeding Medicinale Cannabis 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen