U, de petitionaris
Anp 432207331

Bussen weg uit de Leidse binnenstad

1.380 ondertekeningen

Naar aanleiding van het tragische ongeluk op de Steenstraat te Leiden van zaterdag 5 juni 2021 met een bus en een fietsend kind, willen wij de discussie over bussen in de binnenstad, en de verkeerssituatie in het algemeen, opnieuw openen.

Petitie

Wij

inwoners van Leiden en andere belanghebbenden

 

constateren

  • dat de binnenstad van Leiden bestaat uit meerdere levensgevaarlijke verkeerssituaties, waar aanwezige lijnbussen op te smalle straten een groot deel van uitmaken, en
  • dat dergelijke gevaarlijke verkeerssituaties al meerdere malen hebben geleid tot (dodelijke) ongelukken

 

en verzoeken

passende maatregelen te nemen zodat de binnenstad weer normaal begaanbaar wordt voor iedereen (door bijvoorbeeld bussen om de binnenstad heen te leiden of te drukke kruispunten veiliger en overzichtelijker te maken).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Leiden 
Petitieloket:
Einddatum:
05-09-2021 
Petitionaris:
Jasper Schut 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Verduidelijking naar aanleiding van reacties

Allereerst hartelijk bedankt voor alle steun voor deze petitie! Naar aanleiding van een aantal reacties wil ik wat verduidelijkingen aanbrengen.

  1. De petitie gaat niet over het weren van alle bussen uit het gehele centrum van Leiden.
+Lees meer...

Het gaat over het opstarten van een discussie over de verkeersveiligheid in Leiden, waar bussen een deel van uitmaken. Oplossingen kunnen dus ook zijn om minder bussen door het centrum te laten rijden of een aantal buslijnen anders in te delen.

  1. Zoals gezegd zijn bussen maar een deel van het probleem. Het gaat ook over onoverzichtelijke kruispunten (denk aan het kruispunt Steenschuur-Korevaarstraat).

  2. Wij proberen op geen enkele manier een schuldige aan te wijzen voor het ongeluk van zaterdag 5 juni. Verkeersveiligheid in de Leidse binnenstad is een onderwerp dat al lang speelt en wij willen dat iedereen in Leiden veilig over straat kan.

07-06-2021