U, de petitionaris
Bus

Buslijn 73 terug tussen Stadskanaal en Gieten

655 ondertekeningen

Sinds de nieuwe dienstregeling op 10 december 2017 is ingegaan, rijdt er geen bus meer door de dorpen Gasselternijveenschemond en Gasselternijveen. Dat is heel erg vervelend voor de (vaak oude) mensen die hierop zijn aangewezen. Zij moeten nu minstens 2 km lopen tot de dichtstbijzijnde halte.

Stukje bij beetje verdwijnen de voorzieningen uit kleine dorpen, laat uw stem horen! Bent u net als wij boos over het opheffen van buslijn 73, tekent u dan deze petitie!

Petitie

Wij

passagiers

 

constateren

  • Dat er vanaf 10 december 2017 geen bus meer rijdt door de dorpen Gasselternijveenschemond en Gasselternijveen.

  • Dat is heel erg vervelend voor de (vaak oude, gehandicapte) mensen die hierop zijn aangewezen. Zij moeten nu 2 km lopen tot aan de dichtstbijzijnde halte of kiezen voor (duurder) alternatief vervoer.

  • Doordat wegen niet meer gebruikt worden door het openbaar vervoer, heeft dit in de winter geen prioriteit meer bij de gladheidsbestrijding.

 

en verzoeken

Qbuzz dat de buslijn 73 tussen Stadskanaal en Gieten weer gaat rijden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
openbaar vervoerbedrijf 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2021 
Petitionaris:
Lianne Ketelaar 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Niet stilgezeten!

Beste allemaal.

Het heeft ons allemaal beziggehouden: Het opheffen van lijn 73.

+Lees meer...

Ik ben blij te melden dat er ook aandacht is vanuit politiek, dorpsbelangen en media. Zo stonden er afgelopen weken 2 artikelen in over lijn 73: één in Dagblad van het Noorden, editie Drenthe en één in De Schakel. De verontwaardiging is groot, maar we zetten door. 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dit kan een verkiezingsthema worden als we allemaal laten blijken hoe belangrijk lijn 73 voor ons is. Met enige regelmaat probeer ik jullie op de hoogte te houden. Dit doe ik het liefst via Facebook. Daar zijn ook de artikelen op te lezen.

Blijf de petitie tekenen en delen, om zo te hopen dat het besluit wordt teruggedraaid.

Groetjes Lianne Ketelaar

13-01-2018

Petitie binnen een dag al ruim 200 keer getekend!

Niet alleen in de regio, maar ook ver daar buiten trekt de petitie aandacht. Binnen een dag is de petitie al ruim 200 keer getekend.

+Lees meer...

Het doet mij goed te merken dat veel mensen zich dit onrecht aantrekken. Laten we hopen dat we Qbuzz op andere gedachten kunnen brengen en de dienstregeling terugdraaien.

Dank dat u allemaal de petitie heeft getekend! Deel deze zoveel mogelijk met uw netwerk, zo zorgen we samen voor nog meer ondertekenaars en kunnen we het belang van een goede busverbinding in onze dorpen laten zien.

Groet, Lianne

13-12-2017