U, de petitionaris
Img 0032

Bushalten Koenenkade in Amsterdam terug

431 ondertekeningen

Connexxion heeft lijn 170/172 opgewaardeerd naar R-net. Dit betekent dat de halte-afstanden groter mogen worden (800 meter hemelsbreed in plaats van 400 meter), waardoor minder halten bediend hoeven te worden (waaronder ook de halte op de Koenenkade) en de lijn substantieel sneller wordt voor de grootste doelgroep. Binnen deze 800 meter mogen ook belangrijke locaties zoals Hospice, De Veranda, Spa Sport Hotel Zuiver liggen. In totaal vervallen er tussen Uithoorn/Aalsmeer en Amsterdam ca. 15 halten.

Petitie

Wij

Amsterdamse bos-, roeivereniging-, Spa Sport Hotel Zuiver-, restaurant-, hospice bezoekers en bewoners Amstelveenseweg.

 

constateren dat:

  • Connexxion gaat voorbij aan het feit dat deze halten, vooral in de zomer, veel door ons gebruikt worden.

  • Nu moeten we lopen naar de halten aan de van Nijenrodeweg en de VU (550 m).

  • Vanaf de VU is er niet eens een normaal voetpad aan de westzijde.

  • We zien nu dat er regelmatig 2 of meer bussen, de 347 en 357, vlak achter elkaar langs scheuren...

 

en verzoeken

De halten bij de Koenenkade op korte termijn in ere te herstellen. De halten zijn in prima staat en recent gerenoveerd, de bussen hoeven alleen maar te stoppen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
openbaar vervoerbedrijf 
Petitieloket:
Einddatum:
20-02-2018 
Petitionaris:
Jillis stada 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

bushaltes per 21 juli 2024 opnieuw in gebruik genomen worden;

aan de Amstelveenseweg direct ten noorden van de Koenenkade, tot 2017 twee bushaltes lagen;

• sinds het verdwijnen van deze bushaltes, de haltekom gebruikt is voor (fiscaal betaald) parkeren;

• als onderdeel van concessie Amstelland-Meerlanden, deze bushaltes per 21 juli 2024 opnieuw in gebruik genomen worden;

• hiermee de fiscale parkeerplaatsen per die datum verdwijnen;

• het voordeel dat met deze maatregel ontstaat in het kunnen uitvoeren van de dienstregeling van het openbaar vervoer conform de concessie Amstelland-Meerlanden, zwaarder weegt dan het gegeven dat hiermee de ruimte die na het verdwijnen van de bushaltes in 2017 in gebruik is genomen voor (fiscaal betaald) parkeren, hiermee voor dat doel verdwijnt;

• overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, overleg is gepleegd met een gemandateerde van de politie, eenheid Amsterdam;

• deze aanwijzing van verkeersmaatregelen in het algemeen verkeersbelang wenselijk en/of noodzakelijk kan worden geacht;

• gezien artikel 2 van de WVW 1994 deze maatregel strekt tot het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

• de in dit verkeersbesluit genoemde wegen of weggedeelten gelegen en onder beheer zijn van de gemeente Amsterdam.

Besluit:

1. Door het plaatsen van verkeersborden conform model L3b van Bijlage I van het RVV 1990, aan te wijzen: een bushalte langs de Amstelveenseweg ter hoogte van de perceelnummers 647 t/m 657 en een bushalte langs de Amstelveenseweg ter hoogte van het perceelnummer 764.

2. De onder 1 besloten plaatsing van verkeersborden in te laten gaan per 21 juli 2024

.

02-05-2024

Plan voor bushalten Koenenkade terug

L.S.,

BuurtBudgetZuid heeft de mogelijkheid gegeven om goede plannen voor de buurt in te dienen. Heb daarom een plan ingediend om de bushalten op de Koenenkade terug te krijgen en het kost bijna niets. Dat plan moet voor de uitvoering aardig gevonden (liked?) worden door zoveel mogelijk mensen in de buurt op de website van BuurtBudget zuid.

met vriendelijke groeten,

Jillis Stada, Amstelveenseweg 675, jstada@xs4all.nl .

02-06-2020

email

L.S.,

Omdat ik nog steeds vind dat de halte op de Koenenkade onterecht is opgeheven heb ik onderstaand mailtje naar de vevoerregio gestuurd.

Eerst naar info@vervoerregio.nl maar werd toen afgewimpeld en verwezen naar Connexxion die me weer terug verwees naar de vervoerregio als opdrachtgever.

Daarna naar alle Amsterdamse leden van de vervoerregio die inmiddels ververst zijn.

https://vervoerregio.nl/pagina/20160103-regioraad

Misschien handig als dit wordt gesteund als was het maar naar de nieuwe wethouder: secretariaatwethouderdijksma@amsterdam.nl met vriendelijke groeten,

Jillis Stada

-------- Doorgestuurd bericht -------- Onderwerp: Verkeerde halte opgeheven, Koenenkade versus van Nijerodeweg Datum: Wed, 26 Dec 2018 12:38:29 +0100 Van: Jillis jillis.stada@xs4all.nl

L.S.,

Omdat het opheffen van haltes onbespreekbaar een andere insteek.

Tussen het AUMC en de Kalfjeslaan liggen twee haltes die gelijkwaardig zijn qua afstand t.o.v. de buitenliggende haltes.

Er is onterecht en ondoordacht gekozen om de halte bij de van Nijerodeweg (N halte) te behouden en die bij de Koenenkade (K halte) op te heffen en wel hierom :

- De K halte ligt dichter bij voorzieningen zoals het Cancer Care Center, Joods hospice, Ronald McDonald huis, AVE orthopedische kliniek, Fysio concept, Yoga voor gehandicapten, kantoren, tennisbanen, wellnes centrum, hotel en restaurants.

- De N halte (westzijde) ligt ongelukkig bijna op het fietspad met nauwelijks trottoir bij de auto ingang van het bos.

- De K halte is ruim opgezet, geschikt gemaakt voor rolstoelen bij de voetgangers ingang van het bos.

- Er is geen trottoir tussen de halte bij het AUMC (westzijde) en de Koenenkade en de halte van het AUMC midden op de weg is sowieso ongelukkig.

- Dat de N halte op enig moment ongeveer 25 % meer instappers had t.o.v de K halte is ongeloofwaardig.

- Er is een petitie om de K halte te behouden : https://petities.nl/petitions/bushalten-koenenkade-in-amsterdam-terug?locale=nl

Hierbij nogmaals het verzoek om de Koenenkade halte in ere te herstellen en dan maar de van Nijerodweg halte op te heffen.

N halte K halte

met vriendelijke groeten,

Jillis Stada Amstelveenseweg 675 jstada@xs4all.nl .

27-01-2019