U, de petitionaris
Voorpagina

Burgermanifest Veiligheid Rond Chemelot

213 ondertekeningen

Een ramp op Chemelot kan tot gevolg hebben dat er kilometers ver slachtoffers zijn.

Vrijkomen 1153 ton ammoniak: "Levensbedreigende waarde" op 4 km afstand.

Explosie 1507 ton butaan: een groot gevaar voor 70.000 mensen, de vuurbal is 50 keer groter dan bij de vuurwerkramp. Wij willen VEILIG wonen.

Petitie

Wij

Omwonenden van Chemelot

 

constateren

  • Dat de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) in ’Chemie in samenwerking, Veiligheid op het industriecomplex Chemelot’ constateert dat de omgevingsveiligheid onvoldoende is en veiligheid leidend moet zijn voor de provincie in relatie tot Chemelot.

  • Overheden moeten een ambitieuze en uitgewerkte veiligheidsvisie opstellen.

  • Chemelot moet zorgen voor een license to operate door o.a. het vertrouwen en informele toestemming van omwonenden te krijgen.

 

en verzoeken

Dat de provincie samen met de omliggende gemeenten een ambitieuze en uitgewerkte veiligheidsvisie opstelt die er toe leidt dat de inwoners van de gemeenten rond Chemelot geen slachtoffer KUNNEN worden van een ramp op Chemelot.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regio 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2020 
Petitionaris:
Jack Renet 
Organisatie:
Burgers woonachtig rond Chemelot 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wist u dat…..

Chemelot in haar Visie aangeeft dat er in 2025 wel incidenten op Chemelot kunnen voorkomen maar dat de veiligheid van omwonenden nooit in het geding mag zijn.

Wij zijn het daar grondig mee eens ! Geen woorden maar daden ! .

05-09-2018