You, the petitioner
7976acae c76e 445c bb6e 95f976258f33

Burgerinitiatief: Wilhelmus vervangen door het Gierige Gasten Volkslied

1,099 signatures

De Gierige Gasten hebben samen met Caza een volkslied geschreven. Via deze weg willen wij ervoor zorgen dat dit volkslied het Wilhelmus vervangt. Om dit voor te kunnen dragen aan de Tweede Kamer zijn er 40.000 handtekeningen nodig. Je handtekening is geldig na het invullen van de bevestigingsmail.

Petition

We

Het Nederlandse volk

 

observe

Dat het Wilhelmus niet meer van deze tijd is. Het is één van de oudste volksliederen ter wereld. Behalve dat het vol staat met onbegrijpelijke oud Nederlandsche teksten, lijkt er ook geen eind aan te komen. Daarnaast is Nederland een inclusief land en daarbij hoort een volkslied waarmee iedere Nederlander zich kan identificeren. Daarom hebben de Gierige Gasten samen met Caza een nieuw volkslied geschreven die het Wilhelmus moet vervangen.

 

and request

De Tweede Kamer via dit burgerinitiatief het Wilhelmus te vervangen door het nieuwe volkslied dat de Gierige Gasten hebben geschreven met Caza.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Bram Bosson 
Organisation:
Talpa Network 

History

Signatures