U, de petitionaris
Testbeeld tv 30 07 2019

Burgerinitiatief: Omroepverkiezingen

183 ondertekeningen

De ondertekenaars van dit burgerinitiatief Omroepverkiezingen roepen op tot een debat in de Tweede Kamer over een fundamentele wijziging van ons omroepbestel waarbij de zendtijd van de publieke omroep wordt verdeeld via elke vijf jaar te houden directe verkiezingen.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland

 

constateren

  • Ons omroepbestel stamt nog uit de tijd van de verzuiling.
  • Nederland is al decennialang ontzuild en de huidige omroepen zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden.
  • De Mediawet schrijft voor dat het media-aanbod pluriform en evenwichtig moet zijn, maar daar is geen sprake van. Onderwerpen als de multiculturele samenleving, immigratie, de islam, de EU en het veranderende klimaat worden door de publieke omroep al vele jaren zeer eenzijdig benaderd.

 

en verzoeken

Daarom roepen de ondertekenaars van dit burgerinitiatief Omroepverkiezingen op tot een debat in de Tweede Kamer over deze broodnodige fundamentele wijziging van ons omroepbestel waarbij de zendtijd van de publieke omroep wordt verdeeld via elke vijf jaar te houden directe verkiezingen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20-05-2021 
Petitionaris:
Ronald Kaatee 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen