U, de petitionaris

Burgerinitiatief Groningen tegen tram

1.578 ondertekeningen

De provincie Groningen wil in navolging van de stad een besluit nemen over de start van de aanbesteding Regiotram Groningen,een duur niet flexibel systeem! Het is de vraag of de tram technisch gezien door de regio kan.Onafhankelijk onderzoek naar serieuze alternatieven heeft geen kans gehad.

Petitie

Wij

Inwoners van stad en provincie Groningen.

 

constateren

De beoogde tramverbindingen zullen voor de buitenwijken van de Stad een fors kwaliteitsverlies aan busverbindingen betekenen (vaker overstappen, wachttijden e.d.). Grote delen van de binnenstad zullen jaren in bouwputten veranderen, evenals het stationsgebied. Ook voor dit project zullen de kosten overschreden worden, zoals blijkt uit het tekort van 17 miljoen bij de Stad en de steunaanvraag van gedeputeerde M.Jager bij het Rijk.

 

en verzoeken

Wij verlangen een onafhankelijk onderzoek naar het nut van dit ingrijpende plan en een onafhankelijk onderzoek naar serieuze alternatieven. De Noordelijke Rekenkamer moet vooraf, in plaats van achteraf de resultaten beoordelen. Eerst daarna is besluitvorming, gelet op de financiële risico's verantwoord. Ervaringen in Kassel en het besluit van regio Braunschweig om het vergelijkbare projekt te stoppen, zijn extra redenen om naar alternatieven om te zien.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
07-12-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
walter de geus 
Organisatie:
Burgerinitiatief Groningen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.