U, de petitionaris
Ov

Burgerinitiatief: gratis openbaar vervoer

67 ondertekeningen

Geen rekeningrijden, maar gratis openbaar vervoer! De discussie over het rekeningrijden wakkert weer op, omdat belangenorganisaties daarvoor in Den Haag aan het lobbyen zijn. De VVD begint er enigszins oren naar te krijgen. Dat betekent om als burger een wedervoorstel te doen! Want meer asfalt en het huidig wegenbelastingsysteem vervangen voor het rekeningrijden gaat het aantal files en CO2-uitstoot bij lange na niet terugdringen. Het jaagt de weggebruikers alleen maar op nog meer kosten! De invoering zal de werktijden echt niet doen veranderen. Zolang de bevolking en de economie blijft groeien gaat het openbaar vervoer in de toekomst een steeds grotere rol spelen. Dat in landen zoals China al het geval is. Alleen moet dan wel het openbaar vervoer in ons land aantrekkelijk gemaakt worden, wat het nu verre van is. Daarom dit burgerinitiatief! LET OP! 1. Vul goed je voornaam, achternaam en woonplaats in, dat maakt alleen je handtekening rechtsgeldig! 2. Druk op de link in de mail om je handtekening te bevestigen. 3. Bedankt, je hebt deze petitie getekend!

Teken en deel de petitie: gratisov.petities.nl

Petitie

Wij

studenten │ weggebruikers │ werkenden │ reizigers

 

constateren

  • dat het rekeningrijden niet het aantal files en CO2-uitstoot zal terugdringen.
  • De invoering zal ook niet de werktijden doen veranderen. Het zal de weggebruikers alleen maar meer kosten geven.
  • Zolang de bevolking en de economie blijft groeien gaat het openbaar vervoer een steeds grotere rol spelen. Dat in landen zoals China al het geval is.

 

en verzoeken

meer in te zetten op het openbaar vervoer door het voor iedereen gratis en bereikbaar te maken. Zodat steeds minder mensen van de auto afhankelijk worden!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-03-2021 
Organisatie:
OV rechten 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Luxemburg overweegt gratis OV om files tegen te gaan

15-07-2019