U, de petitionaris
Hondenbelasting nee 4x3

Burgerinitiatief - Afschaffen van hondenbelasting

60.827 ondertekeningen

Burgerinitiatief - Schrap de hondenbelasting uit de Gemeentewet! Let op, dit is een ongewone petitie. De Tweede Kamer vraagt om 40.000 (geldige!) ondertekeningen die ze gaat controleren!

Petitie

Wij

De medestanders van de landelijke actie tegen de hondenbelasting - hondenliefhebbers

 

constateren dat:

Dat het heffen van hondenbelasting veel maatschappelijke discussie met zich meebrengt. Verder dat hondenbelasting een vorm van discriminatie is die onwenselijk wordt geacht in Nederland.

 

en verzoeken

artikel 226 van de Gemeentewet te schrappen en hierdoor gemeenten de bevoegdheid om hondenbelasting te heffen te ontnemen.

Het antwoord

Initiatief is ontvankelijk verklaard!

Tijdens hun vergadering op 13 februari jl. heeft de Commissie Verzoekschriften en Burgerinitiatieven besloten het initiatief Stop de Hondenbelasting ontvankelijk te verklaren. Afschaffen van de hondenbelasting komt nu echt op de agenda van de Tweede Kamer te staan. Politiek Den Haag is nu aan zet.

Om de actie te volgen is het mogelijk om aan te melden via https://stophondenbelasting.wordpress.com/ U ontvangt een e-mail zodra er nieuws is.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-04-2019 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Gary Yanover 
Organisatie:
Landelijke actie tegen de hondenbelasting 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Datum voor debat is bekend!

Ten gevolge van de politieke ontwikkelingen na de recente Tweede Kamer verkiezingen en de gevolgen van de Corona pandemie, heeft het behandelen van het burgerinitiatief veel langer op zich laten wachten dan oorspronkelijk werd voorzien maar nu is het (weer) zover! Op donderdag 10 juni 2021 om 15:30 wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over het Burgerinitiatief Stop de Hondenbelasting. Het debat zal ongeveer 2.5 uur in beslag nemen.

+Lees meer...

Naast de diverse woordvoerders van de verschillende Tweede Kamer fracties is de verwachting dat de Minister ook aanwezig zal zijn. Gary Yanover, de initiatiefnemer van dit burgerinitiatief zal het debat openen. Hij mag de kamer maximaal 5 minuten toespreken. Een stemming over eventueel indiende moties zal pas in de week na het debat plaatsvinden.

Op dit moment is het niet mogelijk om het debat bij te wonen maar het is wel mogelijk om het debat live te volgen via de website van de Tweede Kamer. Het debat zal begin volgende week zichtbaar worden zodra de griffier het definitief heeft vastgelegd. De regels voor eventueel bezoek aan de Tweede Kamer zijn ook op de website te vinden.

Meer nieuws is te vinden op Facebook Actie Tegen de Hondenbelasting of via de website www.stophondenbelasting.wordpress.com

02-06-2021

Burgerinitiatief "Stop de Hondenbelasting" (35 569, nr. 1)

De plenaire vergadering van de Tweede Kamer over het burgerinitiatief 'stop de hondenbelasting' zal plaatsvinden in week 50 volgens tweedekamer.nl.

03-12-2020

Initiatief is ontvankelijk verklaard!

Tijdens hun vergadering op 13 februari jl. heeft de Commissie Verzoekschriften en Burgerinitiatieven besloten het initiatief Stop de Hondenbelasting ontvankelijk te verklaren.

+Lees meer...

Afschaffen van de hondenbelasting komt nu echt op de agenda van de Tweede Kamer te staan. Politiek Den Haag is nu aan zet.

Om de actie te volgen is het mogelijk om aan te melden via https://stophondenbelasting.wordpress.com/ U ontvangt een e-mail zodra er nieuws is.

14-02-2020