U, de petitionaris
Hondenbelasting nee 4x3

Burgerinitiatief - Afschaffen van hondenbelasting

41.066 ondertekeningen

Burgerinitiatief - Verzoek aan de Tweede Kamer om artikel 226 uit de Gemeentewet te schrappen. Dit artikel verleent gemeenten de bevoegdheid om hondenbelasting te heffen.

Let op - Dit betreft een burgerinitiatief. Na het invullen van uw naam en e-mailadres ontvangt u een e-mail om uw deelname te bevestigen. U dient op de link in het bericht te klikken om uw deelname te bevestigen! Ook dient u dan uw geboortedatum en adres op te geven.

Vanzelfsprekend mag u kiezen om uw stem anoniem op de website te laten tonen. Uw naam en woonplaats wordt dan niet op de website getoond.

LET OP: Indien u uw gegevens niet invult is uw handtekening ONGELDIG! Vul alles goed in aub.

OM HET INITIATIEF AAN TE BIEDEN ZIJN ER MINSTENS 40.000 GELDIGE HANDTEKENINGEN NODIG!

Bedankt.

Petitie

Wij

De medestanders van de landelijke actie tegen de hondenbelasting - hondenliefhebbers

 

constateren

Dat het heffen van hondenbelasting veel maatschappelijke discussie met zich meebrengt. Verder dat hondenbelasting een vorm van discriminatie is die onwenselijk wordt geacht in Nederland.

 

en verzoeken

U artikel 226 van de Gemeentewet te schrappen en hierdoor gemeenten de bevoegdheid om hondenbelasting te heffen te ontnemen.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Kenmerk:
 
Einddatum:
30-09-2017 
Antwoord verwacht:
30-04-2018 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Gary Yanover 
Organisatie:
Landelijke actie tegen de hondenbelasting 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

40.000+ ondertekeningen

Op 6 april 2017 is de 40.000-grens gehaald! Alleen nog niet iedereen heeft goed zijn of haar gegevens ingevuld... De Tweede Kamer stelt dat namelijk als eis.

+Lees meer...

Dus, heeft u ondertekend, controleer het even. Als u de link naar uw persoonlijke pagina niet meer in de mail heeft, teken even opnieuw (met hetzelfde adres) en dan krijgt u die mail weer. Ga dan gelijk even naar het einde van die pagina om minstens twee anderen uit te nodigen door een e-mail adres in te typen

06-04-2017

We zijn er bijna!

Op dit moment zijn er ruim 39.000 handtekeningen verzameld voor deze petitie. Zoals u weet moet er minstens 40.000 GELDIGE handtekeningen zijn om de petitie met succes aan te bieden bij de Commissie Burgerinitiatief Zaken van de Tweede Kamer.

+Lees meer...

Om de 40.000 grens te waarborgen zijn er extra handtekeningen nodig. Daarom stel ik minimaal +/- 45.000 handtekeningen als doel voordat de petitie aangeboden wordt. Meer nieuws volgt z.s.m.

29-03-2017

NH Peilt: Hondenbelasting. Overal invoeren of overal afschaffen?

NH PEILT op 19 december 2016. "Wat vind jij van hondenbelasting? In ene gemeente betaal je niks, in de andere ruim 100 euro.

+Lees meer...

Slecht nieuws voor hondenbezitters in Schermer en Graft-De Rijp, Vanaf 1 januari 2017 moet" lees verder...

27-12-2016