U, de petitionaris
Urn gvn iisg01 30051000764156 large

Buitensluiten van politieke partijen voor een coalitie moet verboden worden

15 ondertekeningen

Uitspraken van politici dat er niet met bepaalde partijen geregeerd zal worden, dus uitsluiting, zou bij wet verboden moeten worden. Dit is beïnvloeden van stemgedrag en politieke discriminatie. Waarbij niet op inhoud maar op politieke voorkeur een deel van de stemmers worden buiten gesloten.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland, als land zonder politieke discriminatie.

 

constateren

  • Dat er sprake is van politieke discriminatie, waardoor een hoop Nederlanders het gevoel hebben dat stemmen geen zin heeft
  • De partij kan al voor de verkiezingen door andere partijen zijn buitengesloten.
  • Deze vorm van discriminatie moet verboden worden omdat elk individu recht heeft om te stemmen op de partij naar keuze. Ongeacht ras, geslacht, afkomst of politieke voorkeur.

 

en verzoeken

  • een wet op te maken en aan te nemen die uitspraken van politieke discriminatie strafbaar stelt en deze actief te verdedigen in de gemeenten en provincies.

  • als er al een wet is die dit faciliteert dit weer opnieuw te agenderen en de focus hierop aan te scherpen, in zowel de gemeenten als provincies. Er zijn namelijk voorbeelden genoeg waarbij politieke discriminatie overduidelijk aantoonbaar is.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
25-10-2020 
Petitionaris:
Ben 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen