U, de petitionaris

BTW verlaging voor masseurs en massagetherapeuten

5.856 ondertekeningen

Masseurs en massagetherapeuten verrichten goed werk om het bewegingsapparaat fit te houden. Echter word door de overheid dit nog gezien als luxeproduct, terwijl het anno 2013 meer een gezondheidsproduct is geworden die ondersteunend kan zijn bij een leven lang fit en gezond te blijven.

Om een burgerinitiatief in te brengen bij de tweede kamer zijn er 25.000 handtekeningen nodig. Tot die tijd word de datum van de petitie steeds verschoven.

Petitie

Wij

Masseurs, massagetherapeuten en cliënten van masseurs en massagetherapeuten

 

constateren dat:

Dat fysiotherapeuten nog altijd vrijgesteld zijn van BTW, terwijl masseurs en massagetherapeuten die soortgelijk werk doen, nog steeds 21% BTW dienen af te dragen. Andere branches, zoals kappers (verzorgende branche) betalen slechts 6% BTW. In economisch mindere tijden worden voor bepaalde branches (de bouw bijv.) tijdelijk een BTW verlaging ingezet, daar er veel ZZP-ers werken: masseurs en massagetherapeuten zijn dat net zo goed.

 

en verzoeken

Dat de BTW verlaagd naar 6% wordt naar een acceptabel niveau voor de branche van masseurs en massagetherapeuten. Dit in elk geval gedurende de huidige economische tijden zodat de zelfstandige masseur en/of massagetherapeut kan blijven voortbestaan en hun werkzaamheden kan voortzetten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
02-01-2023 
Petitionaris:
Romano Sandee 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

25.000 handtekeningen noodzakelijk voor burgerinitiatief

Beste ondertekenaars, Vandaag werd er contact met mij opgenomen, met de vraag of de petitie nog actueel is. Hierover kan ik kort zijn: JA! Zolang masseurs en massagetherapeuten nog altijd 21% btw afdragen, is deze petitie actueel. 25.000 handtekeningen Echter, wanneer je het tot een burger initiatief wil laten komen in de tweede kamer, wat de bedoeling is, is er een minimale eis van tenminste 25.000 handtekeningen nodig.

+Lees meer...

Om deze reden is de datum al meermaals verschoven. Tot die tijd is er ook hoop dat deze grens nog altijd gehaald gaat worden.

22-10-2015

BTWinformatie.nl: Massagesalons willen laag BTW tarief

Een Groningse masseur is een online petitie gestart waarin hij de politiek verzoekt tot het verlagen van de BTW naar 6% binnen zijn branche. Momenteel worden masseurs verplicht tot het bereken van het hoge btw tarief, dat in Nederland momenteel 21% bedraagt.

+Lees meer...

Alleen eerste levensbehoeftes zoals eten en drinken worden in Nederland belast met 6% BTW. Ook kappers en schilders hoeven hun klanten het lage BTW tarief te berekenen. En dat is onterecht aldus de Groningse masseur. Veel mensen die hij masseert bezoeken namelijk naast zijn praktijk ook nog eens de huisarts, psycholoog of fysiotherapeut. En die vakgroepen hoeven hun klanten ook geen hoog BTW tarief te bereken. Daarnaast worden andere beroepen ook tijdelijk geholpen door een laag BTW tarief. Denk aan de bouw waar nu op renovatie een laag btw tarief van 6% geldt. Of de masseur in Groningen zijn zin gaat krijgen is nog niet bekend. Pas na de zomer zal hij zijn verzoek tot het verlagen van de BTW naar 6% indienen bij politiek Den Haag. Hoe meer mensen de petitie ondertekenen hoe meer kans van slagen deze heeft. Wil jij je lekker laten masseren tegen een voordelig tarief? Onderteken dan nu de petitie voor een laag btw tarief voor massages.

Website BTWinformatie
29-05-2013

RTV Noord: Petitie voor lager btw-tarief massages

Masseur Romano Sandee uit Groningen is een online petitie gestart voor een lager btw-tarief voor masseurs en massagetherapeuten. Lees verder bij RTV Noord.

28-05-2013