You, the petitioner

Brommers moeten sneller

1,044 signatures

Brommers moeten sneller

Petition

We

burgers

 

establish that:

dat 30 km per uur voor brommers binnen de bebouwde kom levensgevaarlijk is:

  • Rechts scheren de auto's langs je. Het is levensgevaarlijk of onmogelijk om voor te sorteren.
  • Omdat auto's te weinig rekening houden met brommers is er zeer weinig plek naast de auto's.

Het is dus duidelijker als de brommers gewoon een plek als een auto in kunnen nemen en achter elkaar kunnen rijden. Ook kunnen de brommers dan van het fietspad af zodat er een duidelijkere en veiligere situatie ontstaat. Ook is de wegaanduiding duidelijker. Je hoeft dus niet de bordjes die de weg aangeven van het fietspad en autoweg te volgen.

Auto's kunnen na gelang een snelheid halen van +/- 180km. Door het examen wordt er verwacht dat dat ze met de snelheid om kunnen gaan. Ook brommers hebben tegenwoordig een rijbewijs door examen. Waarom wordt er geacht dat zij niet met de snelheid om kunnen gaan? Wat meer vaart kunnen maken kan ook in sommige situaties veiliger zijn. De regel 30 km per uur en aan de rechterkant van de weg naast de automobilist werkt burgerlijke ongehoorzaamheid in de hand. Bijna geen enkele brommer houdt zich ook aan de snelheid en plaats op de weg. Daarom moet dit ook anders.

 

and request

dat brommers gewoon 50 km moeten kunnen rijden. De brommer zou vanaf 60 km afgesteld moeten zijn, eventueel sneller afhankelijk van het type en model (moet het aankunnen).

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2009-08-16 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Allard Lanson 

History

Signatures