U, de petitionaris
D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Breng stadsgeneeskunde in de praktijk

139 ondertekeningen

Met deze petitie dagen we gemeente Rotterdam uit om in minimaal 3 Rotterdamse wijken een officieel traject Stadsgeneeskunde te starten in 2018 en volgens het wettelijk vastgelegde ‘Right to Challenge’ het gangbare budget voor onderhoud en welzijn per wijk ter beschikking te stellen aan dit traject.

Petitie

Wij

als burgers, als inwoners, als sociale ondernemers van Rotterdam,

 

constateren dat:

  • dat Rotterdam het fysieke en het sociale domein gescheiden aanbesteedt voor de duur van 4 jaar.

  • Dit maakt de ontwikkeling van een traject Stadsgeneeskunde richting groene en gezonde wijken onmogelijk.

  • Terwijl Creatief Beheer met dit budget een beduidend groenere buitenruimte en veel gezondheidswinst kan realiseren voor bewoners door deze beide domeinen in de uitvoering te verbinden. Dit betekent dat groen, gezond en gezellig voortaan net zo belangrijk wordt als schoon, heel en veilig in het beheer van ons publiek domein. (het een kan immers niet zonder het ander)

 

en verzoeken

onze challenge serieus te nemen en ons de kans te geven in de praktijk te laten zien hoe Stadsgeneeskunde de leefomgeving in de stad gezonder maakt door het groenonderhoud en welzijn op een andere manier te organiseren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
30-01-2018 
Petitionaris:
Rini Biemans 
Organisatie:
Creatief Beheer 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen