U, de petitionaris
Dsc 9439

Breng onze kinderen terug: Farhiya, Sabarina, Safa, Saidomar en Sajwah

416 ondertekeningen

Deze vijf kinderen tussen anderhalf en zes jaar, zijn allemaal in ons land geboren. Hun moeder verblijft al 7 jaar in azc's. Vanwege Dublin zijn ze nu terug naar Italië. Defence for children en het EHRM gaven aan dat Italië geen veiligheid kan garanderen. Kinderpardon is aangevraagd maar afgewezen.

Petitie

Wij

betrokken burgers die zich het lot van deze vijf heel jonge kinderen met hun alleenstaande moeder aantrekken

 

constateren

dat Sadiyo met haar vijf kinderen zoals voorspeld niet veilig opgevangen is in Italië. Pas na twee onzekere dagen en nachten in een vliegtuighal in Rome, zonder bedden, met weinig eten, zijn ze naar een opvang gebracht. Sadiyo heeft eerder zeer akelige en traumatische ervaringen opgedaan in Calabrië, voordat ze naar Nederland vluchtte. Na 7 jaar wachten in azc's op een verblijfsvergunning verdient deze vrouw met haar kinderen rust en zekerheid.

 

en verzoeken

staatssecretaris Klaas Dijkhoff gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid om dit gezin te beschermen in Nederland en terug te halen uit Italië om het beroep bij de Raad van State af te wachten of om asiel te verlenen in Nederland. Deze kinderen zijn allemaal hier geboren en getogen en spreken Nederlands. Sadiyo komt uit Somalië en vreest in Italië voor besnijdenis en uithuwelijking van haar meisjes door de Somalische gemeenschap daar.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
09-03-2017 
Petitionaris:
Paula Wielders 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen