U, de petitionaris
Singh

Breng de 74-jarige Singh terug naar Nederland

584 ondertekeningen

De 297 ondertekeningen van een eerdere petitie tellen ook mee!


Jaitsen Singh zit al 35 jaar mogelijk onschuldig vast in de Verenigde Staten. Hij werd in april 1984 gearresteerd op basis van de verklaring van één kroongetuige. Twee jaar later volgde de veroordeling: een celstraf van 56 jaren. Maar dit vonnis kwam door dubieuze omstandigheden tot stand. Dat zag ook de rechter: een herziening volgde in de jaren ’90. Maar zijn vonnis is nooit aangepast. Nu heeft de Nederlandse overheid besloten dat hij niet terug mag keren naar Nederland, omdat hij voorafgaand aan zijn arrestatie hier niet vijf jaar aaneengesloten heeft gewoond.

Petitie

Wij

Sieta Singh, de zus van Singh en medestanders die ondertekenen

 

constateren

  • Dat minister Fred Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zich wel inzet voor de terugkeer van de in Thailand gedetineerde coffeeshophouder Johan van Laarhoven en zijn vrouw– die net als Singh geen vijf jaar in Nederland heeft gewoond;

  • Dat de Nederlandse overheid niet bereid is met coulance naar de zaak van de 74-jarige Jaitsen Singh te kijken, die in de gevangenis kampt met een slechte gezondheid.

 

en verzoeken

de Nederlandse overheid het maximale te doen om Jaitsen Singh terug te halen naar Nederland en gebruik te maken van zijn bevoegdheid om een uitzondering te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2020 
Petitionaris:
Sieta Singh 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen